wiertnica diamentowa jaka firma jaki model

P
Paweł Sando 2013-03-11 21:22

wiertnica diamentowa jaka firma jaki model

Witam! Jestem szczęśliwcem i wpadła mi dodatkowa kaska, którą myślę przeznaczyć na zakup nowego sprzętu. Od dawna chodziła mi pogłowie wiertnica diamentowa na mokro i sucho. Nie znam się na tym za bardzo dlatego nie wiem jaka firma byłaby najlepsza, interesuje mnie wiercenie w żelbecie max fi 200. Fajnie zeby była ze statywem. Co najważniejsze jako, że to duży wydatek to chciałbym kupić coś już bardzo solidnego. W mojej hurtowni był pokaz firmy Baier niby zajebiste wiertnice, ale wiadomo, że każdy przedstawiciel tak mówi słyszałem też, że Hilti robi nawet niezłe. Jak to jest koledzy. No i jeszcze jaka jest żywotność takiej korony mniej więcej

G
Bel-ami 2013-03-11 23:08

Re: wiertnica diamentowa jaka firma jaki model

Sam mam marne doświadczenie w temacie. Ale współpracuję z jednym hydraulikiem który twierdzi, że jak wiertnice to tylko Rems. Nawet kiedyś poruszyliśmy ten temat. Mówił, że dotychczas pracował na Hilti i czymś od Fein'a (też bardzo zachwalał, ale mówił, że piekielnie drogo) i jeszcze jakiejś innej firmy (ale jakiej to nie pamiętam, zresztą bardzo ją objechał). Gość ma lekko ponad 20 lat doświadczenia w branży i fachowcem jest świetnym, tak więc myślę, że co nieco może mieć pojęcia. Jeżeli jesteś zainteresowany to go jeszcze podpytam, bo będzie u mnie pod koniec tygodnia.

P
Paweł Sando 2013-03-12 08:26

jak znam zycie to rems tych wiertnic sam nie robi

P
Pan-wierlło 2013-03-12 10:26

Tylko Rems i zawsze Rems - reszta się nie liczy

P
Paweł Sando 2013-03-12 21:23

a jakies konkretne odpowiedzi?

P
Kris 2017-02-08 09:12

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
Narzędzia Bosch 2017-07-27 13:46

Jeśli zależy Ci na możliwości wiercenia na mokro, polecamy wiertnicę Bosch GBD 180 WE. Posiada ona jednak możliwość wykonywania wierceń do 180mm. Drugą opcją jest Bosch GDB 350 WE, którą to wykonasz wiercenia nawet do 350mm, lecz tylko na sucho. Nie robi to jednak większej różnicy, gdyż trzybiegowa przekładnia doskonale radzi sobie nawet z najtwardszym zbrojeniem. Wiertnice diamentowe to rzeczywiście nieco większy wydatek, jednak przy opłacalności wykonywanych nimi prac, może się zwrócić już po wykonaniu kilku zadań, więc warto zainwestować w pewny sprzęt. Obydwie po rejestracji objęte są trzyletnią gwarancją.

m
mrhammer 2017-10-28 20:42

Ja bym takich rzeczy szukał jednak w hawerze. Producent zajmuje się głownie osprzętem wiercącym. A ich produkty nigdy nie zawodzą.

G
acyl94 2018-07-21 13:01

Witam ja posiadam wiertnice Hilti DD250
jestem bardzo zadowolony
Wykonuję profesjonalne usługi tym sprzętem, serdecznie polecam
wiecej zdjęć
www.wiertnica.radom.pro

1