Wiertła sds max jakie wybrać

G
Paw-Therm 2012-06-22 21:17

Wiertła sds max jakie wybrać

Chciałbym kupić do firmy zestaw wierteł sds max 20,25,32,40. Teraz mam problem jaka firmę wybrać. Na pewno odpadają takie, jak zaczynałem miałem takie porażka. Biorąc pod uwagę ze to spory wydatek, chciałbym kupić coś naprawdę na dłużej. Zastanawiam się nad Hilti, Metabo, Bosch. Wiertła do przebić ponad 500mm, więc chciałbym też kupić takie aby wytrzymało kontakt ze zbrojeniem, choć niektórzy producenci podają, że ich wiertła wiercą w zbrojeniu w co raczej nie wierze. Proszę o pomoc

G
JK. 2012-06-22 23:38

Re: Wiertła sds max jakie wybrać

Nie ma wierteł sds-max z boscha czy metabo;) Wiertła tego typu produkują takie marki jak Hawera czy Drebo, a to że na opakowaniu pisze Bosch, aeg czy makita to nic nie znaczy, fabryki Hawery czy Drebo po prostu podpisują umowę z Bosch czy Hilti na to aby ich wiertła pakować z naklejką Bosch czy Hilti.

G
JK 2012-06-23 08:50

Poza tym takie wiertło ci nie ruszy zbrojenia. Zbrojenie ci przetnie tylko diament - wiertło koronowe.

G
Paw-Therm 2012-06-23 21:09

czyli co konkretnie wybrać???
Do końca bym sie nie zgodził mój Irwin sds speedhammer power na plusa bez problemu przewierci druta 12ke bez większych śladów zużycia

G
JK. 2012-06-23 23:00

Do zbrojonego betonu są wiertła z podwójną widią ;] Makita ma je pod nazwą Nemesis, Milwaukee pod nazwą RX4, Dewalt pod nazwą XLR.

Które wybrać? Które byś nie wybrał z danej marki będą to bardzo dobre wiertła. Jedynie należy pamiętać że każda marka ma również w ofercie wiertła "ekonomiczne" - tańsze odpowiedniki. Które już nie są takie dobre.

G
Paw-Therm 2012-06-24 10:18

ale nie wiem czy nemesis ma wersie sds max a o takie mi chodzi

G
JK. 2012-06-24 20:19

Mówiąc o wiertłach typu Nemesis odnosiłem się do wypowiedzi kogoś kto twierdził że do zbrojonego betonu nie ma wierteł.;)
Co do sds max
http://www.hilti.pl/holpl/page/module/product/prca_catnavigation.jsf?lang=pl&nodeId=-452607

G
sawa 2017-05-09 20:10

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
Gość 2017-10-28 20:53

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1