Wiertła

G
Puer 2010-01-24 14:57

Wiertła

Wie ktoś może kto dla firmy hilti i milwaukee produkuje wiertła do metalu, a dokładniej kobaltowe?

G
ruffio 2010-01-24 17:13

Re:Wiertła

Dla Milwaukee robi AEG wiec na Hilti też (tak mi się wydaje). Tylko pytanie kto robi dla AEG? :)

G
na 2010-01-25 11:30

Dla Milwaukee i AEG wiertła robi DREBO firma należąca do koncernu TTI, do której należą min. Milwaukee, AEG, Ryobi. Ba, wiertła są również produkowane dla wielu innych marek np. metabo, makita itp. (mogłem źle wymienić, jak byłem u nich w fabryce w 2009r było tego mnóstwo, powiem inaczej, jeśli na wiertle macie nabity numer 14 to jest to z DREBO. Fabryka DREBO jest w Niemczech. Dla Hilti DREBO nie wykonuje wierteł.
No dobra, za dużo się rozpisałem i dopiero na końcu zobaczyłem, że chodzi ci o wiertła do metalu, o których nie wiem za dużo. Przynajmniej o betonie sobie ktoś poczyta.
Pozdro.

G
Ruffio 2010-01-25 19:22

Nie chciałbym robic off-topic ale w jednym z marketów budowlanych widziałem wiertłą do betonu i drewna Milwaukee. Czyżby ktoś przemyślał sprawę i rzucił sprzet nie-marketowy(z racji odstającej od konkurencji ceny) na masowy rynek?

G
Puer 2010-01-26 12:00

ale nowina każdy market budowlany ma jakieś profesjonalne wiertła, czy elektronarzędzia

G
JK. 2010-01-26 23:21

Tak to jest jak się jest laikiem.
Więc wiedz że narzędzia: niebieskiego boschs(poza wyjatkami), Milwaukee, Festool, Protool czy Fein nie znajdziesz w żadnym polskim markecie. Taka jest polityka tych firm, sprzedaż wyłączne w autoryzowanych sklepach narzędziowych.

G
Puer 2010-01-27 15:40

nie no jasne zgadzam się z tobą, chodziło mi o takie firmy jak np. makita, hitachi, aeg, kress, dewalt...
a możesz odpowiedzieć na pytanie w temacie jak wiesz?

1