Wiertarko-wkrętarka do wiekcenia i wkręcania z udarem

G
piotrek107 2009-01-07 00:00

Wiertarko-wkrętarka do wiekcenia i wkręcania z udarem

Witam, mam pytanie: potrzebuję narzędzie akumulatorowe wiertarko-wkrętarkę z udarem. Będe ją wykożystywał głównie do wiercenia (cegła pustak czasem beton) oraz do wkręcania wkrętów rozporowych o średnicy 5-10 mm. Zajmuje się montażem telewizorów na ścianach więc potrzebuje w miarę uniwersalnego urządzenia myślałem o użądzeniu akumulatorowym ponieważ często montuje wieszaki w różnych dziwnych i trudno dostępnych miejscach (bary, kluby itp.)Myślałem o AEG BSB 14 STX Li akumulator Litowo jonowy szybka ładowarka 63Nm, chciał bym prosić o opinię o tym sprzęcie porade, polecenie ewentyalnie podobnego sprzętu...

G
P 2009-01-07 00:00

Re:Wiertarko-wkrętarka do wiekcenia i wkręcania z udarem

DEWALT DC756KA
DEWALT XRP DC925KB
MAKITA 8434DWDE, 8414DWDE
takie powinny ci wystarczyć wszystko z górnej półki (cenowej) na te AEG bym nie stawiał słyszałem ze są nie udane (słyszałem!! jeszcze tego nie potwierdziłem ;>)

G
snake 2009-01-07 00:00

Witaj,
Napewno co mogę polecić tobie wkrętarki Makita z serii LXT. Nowe baterie li-ion , lekkie, mocne i wytrzymałe.
NIe wiem na jaki koszt jesteś przygotowany ale proponuję inwestycję 1159 zł w akumulatorowa wiertarko-wkrętarka udarowa BHP442RFE 14,4V firmy Makita.
Jest promocja na ten model makity na stronie www.narzedzia.pl
Pozdrawiam

G
piotrek107 2009-01-08 00:00

A czy mugł byś mi coś dokładniej powiedzieć o tym AEG i o firmie wogule. Nie ukrywam że jestem bardzo zainteresowany akurat tą wkrętarką, znalazłem ją nawet w jednym z marketów w dobrej cenie :)

G
P 2009-01-08 00:00

jutro w robocie się zapytam z czym był problem z ta AEG

G
Marcin Cygal 2009-01-08 00:00

PROFESIONALNA WKRĘTARKA 18V RYOBI CDI 180 + UDAR polecam
telefon 600-872-629 moja cena to 290zł.
Pozdrawiam

G
Michał 2009-01-09 00:00

handlujcie sobie na allegro albo na jakiś innych portalach internetowych. jezeli chodzi o aeg to europejska cześć fitmy MILWAUKEE. tyle ze ta druga zaczela ładować sie na teren UE i wychodzi kocioł. ci ze znajomościa tej firmy wiedza ze starsze modele akumulatorowek MILWAUKEE i AEG maja takie same akumulatory. od 2007 juz nie pasuja. jezeli chodzi o sam system zaczepienia aukumulatora to dewalt jest najbardziej uniwersalny. to znaczy: do wkretarki 18V pasuja akumulatory kadmowe, wodorkowe, litowo-jonowe, i na kazdej pracuje. zaczep sie nie zmienil.
to tak wrazie jak bys chcial kiedys dokupic sobie jakies inne urządzonko akumulatorowe
ps niedlugo kadmówki wypadają z obiegu i nie bedzie mozna ich kupić. to bedzie trzeba utylizowac i baterie i sprzet, bo nie bedzie użyteczny
pozdro

G
P 2009-01-09 00:00

dowiedziałem się (ale nie do końca) z czym jest problem z tym AEG ten przełącznik na udar jest problemowy często nie zaskakuje coś się tam wyciera ;/

G
piotrek107 2009-01-13 00:00

ok. tylko że w tym modelu wkrętarki AEG jest pierścień i udar jest ostatnią z opcji obrotu tego pierścienia, mogł byś zprecyzować o co chodzi z tym "wyrabianiem się przełącznika"??

G
M 2009-01-14 00:00

AEG nie jest żadną europejską częścią Milwaukee tylko osobną firmą. Obie są w tej samej grupie kapitałowej TTI, do której należy również RYOBI, fabryka AEG jest w Niemczech w Winnenden a Milwaukee w mieście Milwaukee w stanie Wisconsin i w w/w Winnenden stąd kompatybilność pewnych akumulatorów, prawdę mówiąc są one kompatybilne również z urządzeniami ATLAS COPCO bo swojego czasu MILWAUKEE i AEG siedziały pod skrzydłami ATLAS COPCO.
Co do wkrętarki moim zdaniem to solidny sprzęt o przyzwoitych parametrach a na dodatek posiada 3 lata gwarancji. Jutro do mnie przyjdzie BS 12X AEG i C12D MILWAUKEE. Klienci nie narzekają na ten sprzęt, fakt zapłacą za niego więcej ale chwalą sobie trwałość i małą awaryjność. Do serwisu poszły mi ze dwie wkrętarki MILWAUKEE i jedna AEG. Wszystko wymieniono bezpłatnie w ciągu tygodnia.

G
piotrek107 2009-01-14 00:00

No to muszę przyznać że mnie zachęciłeś. Chyba się zdecyduje na to AEG BSB 14 STX Li. A mogę mieć w cenie 690zł, orientuje się ktoś czy to atrakcyjna cena??

G
M 2009-01-15 00:00

Ta wkrętarka katalogowo kosztuje 1300pln brutto. 690pln to atrakcyjna cena, napewno nie powinieneś się obawiać, że sprzęt jest jakiś wybrakowany, AEG nie sprzedaje narzędzi w ten sposób. Jest to narzędzie złożone z takich samych bebechów jak to, które kupiłbyś za 1300pln. Powiem ci tak,jakbyś kupował u mnie tą wkrętarkę mógłbym ci ją sprzedać najtaniej za 1200pln (ok 7% rabatu). Także bierz póki jest.

G
piotrek107 2009-01-15 00:00

Więc postanowione jutro ją kupie, odrazu będe na niej pracował więc coś napiszę o tej wkrętarce!

1