Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam Tak jak w temacie zastanawiam się nad zakupem wiertarko-wkrętarka. Problem w tym, że nie wiem czy sieciową czy akumulatorową, w czasie wakacji mam zamiar przeprowadzić parę remontów w domu więc sprzęt będzie używany sporadycznie po tym okresie. Wyczytałem, że narzędzia akumulatorowe bardzo szybko niszczeją akumulatorki dlatego zastanawiam się nad sieciową. Mój budżet to nie przekraczalne 450 zł.
Jeśli masz dostęp do gniazdka sieciowego, kup sieciową. Jeśli będziesz wykorzystywał ją sporadycznie, kup wiertarkę - za jej pomocą też będziesz mógł wkręcać (niektóre po zdjęciu uchwytu mają sześciokątne gniazdo na bit - koszt około 300-400PLN). Co rozumiesz pod pojęciem "niszczą akumulatory"? Baterie się zużywają, zarówno te markowe jak i tanie. Jeśli kupisz markowe narzędzie, jest szansa, że wystarczą na kilka lat. W tanich maszynach być może nie przeżyją roku. Na ogół wystarczy kierować się wskazówkami zawartymi w instrukcji obsługi, aby maksymalnie wydłużyć żywotność aku. * Zestaw AEG z pierwszego linka to najwyraźniej jakiś składak - być może w sklepie zalegały poszczególne elementy i postanowiono sprzedać zestaw. * Pierwszy Skil nie jest narzędziem uniwersalnym, nadaje się głównie do wkręcania, bo ma tylko jeden bieg. O wierceniu w ścianie zapomnij. * Skil sieciowy także nie posiada udaru, ale jest w miarę uniwersalny, dzięki długiemu kablowi. Niestety, w tym modelu dość niefortunnie rozwiązano kwestię regulacji prędkości. Jest niewygodna, bo działa dość nieprecyzyjnie.
Baterie Ni-Cd podobno nie lubią długo leżeć rozładowane, Li-ION sa bardzo wrażliwe na temperaturę i na zmiany natężenia pracy czyli wiercenia w czymś twardszym. http://allegro.pl/wkretarka-udarowa-klucz-makita-td0101f-100nm-i2177668338.html - czy to jest sama wkrętarka? bo na aukcji jest proponowana przejściówka do wiercenia. i jak się sprawdza takie rozwiązanie? http://allegro.pl/bosch-gsb-13-re-wiertarka-udar-600w-przedluzacz-i2153757317.html - ten bosch GSB 13 RE wydaje się przyjazny wśród wiertarek przez szybkozaciskowy uchwyt i regulację prędkości jak w wkrętarkach.
Baterie Ni-Cd: ulegają samorozładowaniu, więc producent zaleca, aby je naładować. Baterie Li-Ion: wrażliwe na wysoką temperaturę, ale producenci wyposażają narzędzia, akumulator i ładowarkę w specjalne zabezpieczenia, dzięki którym nie przeładujesz, nie wyładujesz do końca, a ładowarka nie zagnie regeneracji przed wystudzeniem akumulatora (chociaż są wyjątki oczywiście;-)). Makita z Twojego linka to wkrętarka udarowa, służąca do wykonywania połączeń gwintowanych, to przede wszystkim. Nie wyobrażam sobie wiercić w drewnie lub tworzywach z udarem ;-) Udaru w tej maszynie nie możesz odłączyć. Bosch, faktycznie fajny. Ja używam AEG: http://panfleks.blogspot.com/2011/01/jaka-wiertarka-czyli-uroki-internetu.html. Jest lekka, była niedroga (kupiłem przed zmianą koloru), ma uchwyt szybkozaciskowy, udar też odpowiedni, ostatnio montowałem listwy przypodłogowe. Rafa, napisz, proszę, jakie konkretnie prace chcesz wykonywać. Ja po sprzedaży mojej wkrętarki akumulatorowej Boscha kupiłem właśnie AEG, bo uznałem, że będzie bardziej uniwersalna. Ale później i tak dokupiłem wkrętarkę ;-)
Z praca planowanych wiertarko wkrętarka to montaż dwóch kompletów mebli, montaż listew przypodłogowych, wywiercenie paru nowych dziur pod kołki do montażu mebli i obrazów, skręcanie płotu drewnianego wkrętami. To na tyle ile sobie przypomiałem. Ale będzie potrzebna wiertarka z funkcjami wkrętarki albo na odwrót. Panie Fleks jakiego modelu AEG używasz?? albo co polecasz pod takie zadania??
Bosch GSB 13 RE - ktoś może używał takiej wkrętarki - wiertarki lub innej sieciowej bo nadal się zastanawiam nad sieciową lub akumulatorową
Witam! Jeśli nie będę używał np pół roku wkrętarki akumulatorowej mającej baterie LI ON 3.0 Ah czy coś się z nimi stanie( rozumiem że się wyczerpią) w sęsie technicznym jak np z autem które stoi długo w garażu to też się psuje. Jak to wygląda przy akumulatorach
Nic ci się nie zepsuje, nawet przez rok!, bateria Li-ion w najgorszym razie traci 2% pojemności miesięcznie. czyli po pół roku straci 12% max. ale w przeciwieństwie do starych NiCd można ją potem śmiało naładować do pełna! Jedno czego nie nalezy robić to przechowywać w mocno wilgotnych miejscach, lub tam gdzie zimną spada temperatura poniżej 0.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.