Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witajcie, mam do Was pytanie, rozglądam się za wiertarko-wkrętarką do użytku domowego. Nie chce kupować czegoś bardzo taniego, ale też nie chce wywalić dużo kasy na sprzęt. Zależy mi na jakości i niezawodności. Przeglądając fora i rozmawiając z ludźmi, którzy trochę bardziej się znają wybrałem dwie opcje: 1. Tańszą - AEG BS14G Li + wielka walizka i ok. 100 dodatków. - cena 450 zł 2. Droższą - METABO BS 14,4 Li + walizka z wiertłami, dodatkami i bajerami - 750 zł Obydwie z dwoma Akumulatorami. Pytanie do Was, czy warto dopłacić do METABO przy typowo domowym użytku? I drugie pytanie, czy możecie coś jeszcze mi ciekawego zaproponować? Czy może w tym przedziale cenowym 450-750 zł jest coś jeszcze wartego uwagi co mi umknęło? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Kamil
Różnica w cenie znaczna, ale... AEG to typowy model sprzętu ze średniej półki. 3 lata gwarancji +6 miesięcy na akumulator. Musisz zastanowić się, czy jesteś w stanie dopłacić jeszcze 300 PLN za trzy lata gwarancji na wkrętarkę i 3 lata gwarancji na akumulator. Na stronie widziałem, że jest jakiś pakiet serwisowy na wkrętarki Metabo. Czy warto dopłacić? Oba narzędzie nie są produkowane w Niemczech, to podstawowe modele. To zależy jak często pracujesz tą wkrętarką. Po akcesoriach nie spodziewaj się cudów - to są dodatki o średniej jakości, nie nadają się do intensywnej pracy. Podsumowując: jeśli zależy Ci na spokoju z samym narzędziem i akumulatorami, bierz Metabo. Jeśli masz ograniczony budżet, bierz AEG. Spora zaleta AEG to możliwość stosowania starszych akumulatorów. Ale one wkrótce mają zostać wycofane z rynku. Pamiętaj też, że jeśli skończy się gwarancja, to po tym czasie będziesz musiał kupić nowy akumulator do AEG. W Metabo (według zapewnień producenta) dostaniesz nowy. Więc różnica w cenie zakupu szybciutko się zwróci. Szukaj nowszych modeli (BS 14,4Li) - masz pojemniejsze akumulatory, a stare modele miały często problem z uchwytem, ale to akurat serwis wymieniał bez gadania. Sprawdź jeszcze, ile kosztuje PowerMaxx - to jest bardzo dobry sprzęt do domu.
mam metabo w firmie ok 2 lata niezawodna i bardzo solidna błyskawiczna ładowarka mocne akumulatory to jest najlepiej sprzedajacy sie model metabo wiec go w tym roku ulepszyli fajniejszy wygląc troche pojemniejszy akumulator i lepsze sprzęgło 3 lata gwarancji rok gwarancji full naprawiaja wszystko i 3 lata na aku
Metabo nie znam ,ale mam AEG BS14 X Li. Na baterię dają rok gwarancji -sam dzwoniłem do firmy A&M i tak mi powiedzieli. Wkrętarka jest bardzo mocna i wygodna zwłaszcza dla mnie bo potrzebowałem narzędzie o zwartej budowie. Ta wkrętarka jest stosunkowo mała wiec wszędzie nią idzie się dostać. Dosyć intensywnie eksploatuję j a od ponad roku i nie mam żadnych uwag.Akumulatory trzymaka bardzo dobrze. Tak wie mogę polecić.
Paw-Them BS14 LI z nie ulepszyli;) tylko poprawili...to drobna różnica.
dla mnie to ulepszenia sa raczej a dlaczego sądzisz że poprawili?
Jeżeli miałbym polecać któryś z tych modeli to z pewnością byłby to Metabo,mam kilka narzędzi od nich i musze przyznać,że to solidna firma.
witam.moim zdaniem to powinien pan sobie kupic AEG ale BSB 18C Li-152C to jest dobry sprzet.mam go juz 3lata i wszystko jak w najlepszym porzadku.
dla majsterkowicza 18 nie jest potrzebna
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.