Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam czytam opinie na temat wkrętarek, wiertarek i wkretarko-wiertarek akumulatorowych:) do jakich decyzji doszlismy ? ja zgłupiałem :) jezeli chcemy miec sprzęt uniwersalny czyli wkrętarko wiertarke to czemu by nie, ludzie odradzają, zeby kupowac z osobna te dwie maszynki - pytanie dlaczego ? wydaje mi sie ze chodzi tutaj o poręczność i o wage samego sprzętu ?Czym one się róznią?, sama wkrętarka np "bosch psr12 " koszt około 330zł a mamy wkrętarko wiertarkę "maktec 14,4" za 230zł. To co kupować osobno wkrętarkę i wiertarkę?i do tego przepłacać jezeli mamy 2 w 1 :) Ja tez próbuje sie rozglądać po sieci bo chce kupic cos dla siebie ale zupełnie nie wiem od czego mam zacząc- tyle ludzi tyle opinii. --- przepraszam za poprzedni temat, ale nie da rady usuwać topiców;)----------
nic się nie stało, to forum nieco kuleje jeśli chodzi o stronę techniczną... Może admin strony wreszcie coś z tym zrobi?? bo funkcjonalność rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia, ale do rzeczy: pozwolę sobie skopiować swojego posta z poprzedniego wątku ;) w razie pytań i wątpliwości pisz śmiało bosch psr 1200 to też wiertarko wkrętarka, tej nazwy (jedno lub dwu członowej) używa się zamiennie (i wiercą i wkręcają) w przypadku wszystkich wkrętarek aku, a samo określenie na opakowaniu to już "widzimisię" producenta. jeśli chodzi o urządzenia akumulatorowe to zazwyczaj są one i wiertarką i wkrętarką. Dywagacje nad wyższością urządzeń hybrydowych, zastosowań klasycznych wiertarek jako wkrętarki i vs.(umknął Ci kontekst w którymś wątku) pozostawmy dla profesjonalistów. Dla amatora nie ma to kompletnie żadnego znaczenia. Co nie kupisz spełni swoją funkcję znakomicie. Ale trzymaj się raczej z dala od Makteka... trąci tandetą na kilometr, wszak to specjalna linia Makity dla marketów.... pozdro
maktek to typ amator :) wkrętak, wkrętarka to małe urządzenie które miało zastąpić tradycyjny wkretak(śrubokręt). wiertarko-wkrętarka tu gdzież wkrętarka to wrętak ze sprzęgłem z typowym uchwytem pistoletowym na rekę (oczywiście są wyjątki). są większe od wkrętaków i maja większy zakres funkcji. jeśli chodzi o wiercenie to maja mniejsą prędkość obrotową. 1-biegówki około 700-800 obr/min, 2-biegowe do 1200-1400 obr/min. jak coś to pytania proszę:) pozdro
Witam. Czy ktoś mógłby mi pomóc w wyborze wkrętarko-wiertarki? Chodzi o to by robiło jedno i drugie:). Do użytku domowego i nie drogie. Ewentualnie na co zwrócić uwagę przy wyborze? Dodam że kupuje prezent dla męża :) i się na tym nie znam.
witam. jak zdążysz koleżanko to w castoramie jest wiertarko-wkrętarka Black&Decker z dwoma aku i z 3-godzinną ładowarka. do tego jest zestaw dodatkowych akcesorii w piórniku i całość jest w torbie. koszt tego zestawu to 198zł. spokojnie wystarczy do domowego użytu. jeżeli chodzi o parametry samego urządzenia to moment obrotowy podawany w Nm(niutono-metr), jeżeli chodzi o aku to parametry to napięcie i pojemność aku. im wieksze napięcie i pojemność tym dłuższy cykl pracy. pozdro
Dzięki, ale niestety nie mam blisko do Castoramy i raczej skupię się na zakupie u mnie w mieśćie lub przez internet :). Mąż mi dziś powiedział że on chce wiertarkę, nie wkrętarko wiertarkę bo mówi że takie to nie będą dobre, eh.. A tu się dowiedziałam że wiertarki też wkręcają więc się skupię na wiertarce chyba. Tylko na jakiej...
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.