Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Proszę o pomoc przy wyborze wiertarki. Mieszkam w bloku z wielkiej płyty. Mam wkrętakę akumulatorową Kressa i młotowiertarkę AEG z udarem elektropneumatycznym, ale częściej przydają mi się u teścia w domu. W mieszkaniu chciałbym dodatkowo mieć coś w miarę lekkiego, poręcznego i uniwersalnego, na tyle na ile to tylko możliwe do tzw. gaszenia pożarów. Chciałbym, w związku z tym, kupić dosyć uniwersalną wiertarkę z udarem mechanicznym (lub bez, jeśliby sobie poradziła), która mogłaby mi służyć w mieszkaniu do sporadycznego, amatorskiego wiercenia w bloczkach gipsowych, drewnie (lub materiałach pochodnych) i, w miarę możliwości, w betonie. Chciałbym też żeby mogła pełnić funkcję wkrętarki. Wiem, że niektórzy producenci (KRESS ?) oferują wiertarki spełniające takie wymagania. Przekopywałem to forum wzdłuż i wszerz, ale jakoś wszystkie posty z problemami podobnymi do mojego zawierały rozwiązania nie do końca mnie satysfakcjonujące. Coś doradzicie?
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Rzeczywiście, zapomniałem. Raczej nie chciałbym przekroczyć 400 zł, optymalnie 300 zł. Jestem zwolennikiem kupowania droższego sprzętu, który dłużej posłuży, chociaż wiertarka będzie używana amatorsko. W związku z tym dopuszczałbym wydatek przekraczający 400 zł, jeśli znajdzie się odpowiedni argument. Z drugiej strony, nie chcę się bronić przed markami typu Einhel, jeśli wiertarka byłaby wystarczająca (tania i dobra).
Witam polecam tą wiertarkę jak widze jest dobra i tania Wiertarka udarowa GSB 13 RE LINK http://www.narzedzia.pl/Wiertarka-udarowa-GSB-13-RE-walizka-i-wiertła-SET,38620.html dodatkowo są w komplecie uniwersalne wiertła
Dzięki, ale czy ona poradzi sobie z wkręcaniem? Ponoć wiertarki nie lubią pracy z dużym obciążeniem przy niskich obrotach (grzeją się).
Ravic - wiertarki nie lubią, bo...służą do wiercenia, nie wkręcania ;-) Moim zdaniem za bardzo kombinujesz - jak masz wkrętarkę, to wiertarkę kup do celu, w jakim została stworzona, czyli do wiercenia. W roli wkrętarki sprawdzi się średnio, ze względu na to, że przekładnie są projektowane do dużych prędkości obrotowych, a nie pracy z dużymi momentami obrotowymi. Ja ze swojej strony polecę jeszcze AEG, która we wrzecionie ma uchwyt na bity. Dość uniwersalna.
Dlaczego w takim razie niektórzy producenci nawet na tabliczce znamionowej podają maksymalną średnicę wkręcanych wkrętów? Ostatnio widziałem to na wiertarce Kressa albo AEG (nie jestem pewien). Poza tym ponoć obrotowy szczotkotrzymacz zastosowany w wiertarce (poza zmniejszeniem częstotliwości wymiany szczotek) pozwala osiągać taką samą moc dla lewych i prawych obrotów. Blokada wrzeciona (po zwolnieniu włącznika) pozwalająca dokręcić wkręt ruchem wiertarki? To chyba cechy zbliżone do tych cechujących wkrętarki. Nie chcę zastępować wkrętarki wiertarką. Szukam tylko wiertarki jak najbardziej uniwersalnej. Nie jestem specjalistą, który ma (lub chce mieć) osobne narzędzia do każdej odrębnej roboty.
11
Ja mam zwykłą małą firmy "Noname". Kupiliśmy dwie takie same kumpel i ja tego samego dnia - kilka lat temu. Jemu się popsuła po kilku dniach a mnie działa do dziś i nieźle sobie radzi.
a moze DEWALT DWD024? za 300zł albo DEWALT DWD024S za 340zł
Radzę młot udarowy - mam MŁOT UDAROWY PRWg 3C marki Celma. Wiem, że nadaje się nawet pod bardziej zaawansowane remonty, u nas doskonale się sprawdził przy remoncie mieszkania. To był remont generalny - sprzęt jest lekki, nigdy się nie zawiesił i jesteśmy naprawdę zadowoleni.
UWAGA marketingowiec celmy !!!
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.