Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
witam. moje pytanie co będzie lepsze do montażu listew przypodłogowych, za udarową przemawia lekkość i bardziej poręczne wymiary a za "pneumatykiem" większa moc i lepsze mocowanie wiertła (sds)? dodam że część prac będe wykonywał w wielkiej płycie i obawiam się że udarowa może nie podołać ale nie jestem pewien. proszę o poradę
dodam że część prac będe wykonywał w wielkiej płycie i obawiam się że udarowa może nie podołać ale nie jestem pewien. proszę o poradę Nawet się nie zastanawiaj ;) Udar mechaniczny jest bezużyteczny w płycie. Nawet przy dobrych wiertłach, żeby się przebić, trzeba ustawiać spore obroty, a to powoduje szybkie przypalanie ostrza. Elektropneumatyki są znacznie cięższe, ale wiercenie nimi w żelbecie to bajka. Te słabsze młotki nie są aż takie ciężke. Jeśli zależy Ci na kompakciku poczytaj o zielonym Boschy Uneo - maszynka bateryjna (Li-Ion), a energia udaru 1J. Droższe wiertarki mają opcję "lekkiego" udaru, co sprawdzi się w materiale innym niż płyta. Nie napisałeś wprawdzie, ale domyślam się, że będziesz ten młotek wykorzystywał w pracy?
tak. obecnie w firmie do tego celu używamy młotowiertarki z ciekawości chciałbym się jednak dowiedzieć czy istnieje jakaś alternatywa. maszyny są wykorzystywane tylko do montażu listew.wykonuje usługi związane z układaniem podłóg i w zasadzie do innych celów są mi niepotrzebne.
Używaj jakiejś poręcznej wiertarki z udarem pnematycznym! Jeżeli prace wykonujesz zawodowo to bedziesz miał komort i zwiększona wydajnoś pracy. Twoja decyzja w tym względzie powinna byc natychmiatowa! Przechodizłem takie rozterki jak Ty i wybrałem to co tobie polecam. W pracy zawodowej nie ma innego wyboru. pozdrawiam Sławek
Kup jakiegoś lekkiego elektropneumatyka. Np. BOSCH GBH 2 18 RE waży 1,9 kg,a do robienia dziur pod kołki jest idealny.
Moi klienci najbardziej chwalą sobie Kressa 700PSE. W Obi mają teraz w promocji za 549 złotych. To bardzo dobry sprzęcik!
Widzisz i tutaj wychodzi kto jest kim:) - W obi nie mają już tej promocji od kilku dni!! Wyszło szydło z worka i twoje zakłamanie!
Każdy kto trochę zna się na handlu w marketach wie, że na niektóry asortyment są ogłaszane promocje regionalne. Oznacza to, że nawet jak wszystkie markety w Polsce mają w jednym czasie jedną wiertarkę, to dyrektor marketu może zarządzić promocję, której nie będzie w gazetce. Lepiej obniżyć cenę towaru niż ma blokować magazyn. Inna sprawa to niewielkie sklepy takie jak ten w którym pracuje, bo my nie zamawiamy po kilkadziesiąt egzemplarzy jednego modelu. Nie popisałeś się nie wystarczyło zadzwonić do pierwszego lepszego marketu...;/
Smieszy jesteś, bo żaden market nie zamawia kilkadziesiąt egzemplarzy na promocje która trwała 2 tygodnia, skoro tego typu sprzęt w markecie sprzedaje się 1 lub 2 miesięcznie. baa markety tego typu nie mają Magazynów!!! Cały towar z narzędzi jest wystawiony w regale! poza tym czekałem na twój błąd! Ja pracuje w dużym sklepie z narzędziami:) Nie musze nigdzie dzwonić, takie informacje mam z pierwszej ręki!
Tak, po kilka sztuk zamawiają na promocję...Nie wiesz o pracy w sklepie kompletnie nic! ;] Według ciebie jak jest organizowana promocja na wiertarki za 100-200 złotych to też sprzedaje się sztuka miesięcznie? ;) Wiertarkę SBE 600R kupiłem właśnie w takiej dwutygodniowej promocji w Obi o czym już zresztą napisałem, ale przecież ty nie umiesz czytać ;)
W Obi tej wiertarki nigdy nie było w promocji;] - frajer jesteś i tyle, to co ja powiem w innym temacie kopiujesz, żenada...
To ciekawe...Jak już kogoś naśladujesz, to przynajmniej czytaj wcześniej moje posty. To ja było z tą wiertarką? Kupiłeś (tzn. kupiłem) ją w Obi, czy nie?;] Przecież w tym poście: http://www.narzedzia.com.pl/forum_2005/wypowiedzi.asp?idw=10535&idg=2 napisałeś, podszywając się pode mnie, że kupiłeś właśnie w Obi...
Ano prosze;) - ty znawco handlu to nie promocja tylko wyprzedaż! Widziałeś kiedyś promocję?! WYPRZEDAŻ!! nie promocja, Wyprzedaż polega na pozbyciu się ostatków serii, sztuk ekspozycyjnych itp... I ty znawco handlu, jakbyś wiedział sklep kupuje na kredyt! To znaczy że musi sprzedać zamawianą ilość w miare szybkim czasie, inaczej ponosi straty, to są tak zwane wolnoroty. Które też potem sklep sprzedaje poniżej kosztów zakupu, jeśli musi. Ale ty kupiłeś w promocji;) - za 150zł;] gratuluje! żenada...
A ja jestem trzeci i też wiem dużo o narzędziach haha :)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.