wiertarka, szlifierka i frezarka, jakie?

G
hh45 2014-05-19 13:58

wiertarka, szlifierka i frezarka, jakie?

Witam, potrzebuję wiertarki bezudarowej, frezarki prostej i szlifierki kątowej. Czy następujące pozycje będą dobre i jak ma się ta firma w porównaniu do Boscha?

Wiertarka 650BS QUIXS bezudarowa 650W Kress
Silnik frezarski FME 1050W Kress
Szlifierka kątowa WSXE 1400 Kress

P
Pan-wierlło 2014-05-28 07:15

Re: wiertarka, szlifierka i frezarka, jakie?

Kress bardzo dobry, na Twoje pytanie trudno odpowiedzieć, bo nie wiemy do czego te narzędzia będziesz używał.

G
Mike 2014-05-29 23:05

Kiedyś miałem dwie szlifierki Kress WSE 1400, starszy model od tego co chcesz kupić i psuły się bardzo często. Włączniki, łożyska, elektronika, kabel masakra była. Nie wiem jaki jest ten nowy model i nie zamierzam sprawdzać.
Odnośnie tej wiertarki to nie wiem po co oni to dodali ale ten uchwyt QuiXS będzie miał duże bicie wiertła, a wiertarka raczej do małych średnic jest przeznaczona...

G
oval 2014-06-13 17:03

Mnie się udało z Trytonem, wiem, że na pewno dostaniesz od nich i wiertarkę i szlifierkę kątową. Sprzęty mocne tak, jak producent przedstawił czyli 500 W to 500 W, przynajmniej w porównaniu z moim starym sprzętem z Tesco. Mam jeszcze na oku młotowiertarkę, bo też mi się przyda, ale to dopiero w przyszłym roku jak się ogarnę z wydatkami. Ogólnie nie ma co wydawać kupy kasy na takie sprzęty, tańsze też się spoko sprawdzą.

1