Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
PKS Brzeg – usługi mechaniczne to pewność, że Twój samochód zostanie naprawiony przez fachowców. Ich zaangażowanie i profesjonalizm są na najwyższym...
Witam Przymierzam sie do zakupu wiertarki o mocy max 650W czyli takiej malej (najlepsza by byla 550W). Mialem do tej pory od 3 lat boscha GSB13RE niebieski rzecz jasna i niby OK ale jednak ideal to nie byl. Po 2 latach padl szczotkotrzymacz to najpierw na gwarancji naprawili tak ze po 1 miesiacu znowu sie zepsulo, potem juz naprawili solidnie- cala zewnetrzna obudowa nowa. Serwis boscha gwarancyjny jest na najwyzszym poziomie- to musze przyznac - marzenie - naprawa trwala zawsze max 2 dni, wysylaja kurierem, dzwonia informuja ze juz naprawili - naprawde KLASA ! Troche gorzej z samym urzadzeniem - uchwyt juz po roku mial duze luzy, potem szczeki uchwytu po 2.5roku sie tak wytarly ze teraz juz nawet wiertla 4mm nie uchwyca.Uchwyt jest juz zlom totalny. Przewod zasilajacy sie przerwal ale to szczegol, wymienilem sam. Bosch byl made in China i to jest bol .. Chce kupic nowa wiertarke i zastnawiam sie co kupic najlepiej ? Potrzebuje mocy jak pisalem do 650W, udar lepiej zeby byl ale konieczny nie bedzie, musi byc trwala, serwis musi byc bezproblemowy i szybki. Uchwyt samozaciskowy. Gwarancja najlepiej 3 lata i zeby byla naprawde bezproblemowa, najlepiej tak jak w boschu. Wiertarka bedzie uzywana dosyc czesto. Budzet najlepiej do 350zl ale jesli polecicie cos super, to moze byc do 450zl. Co jest jeszcze produkowane w Europie, Ameryce lub Japonii ?? Mysle nad : Kress 550SBLR 550W lub Makita HP1641K 680W lub Hilti SR16 uzywana (bez gwarancji rzecz jasna) . Lub co innego polecacie ? z gory dzieki za pomoc ! piotrek
Makita daje ci co najwyżej 2 lata gwarancji;] - jednak do wyboru masz jeszcze HP 1620 i HP 1621(650w) oraz mocniejsze HP1630 i HP1631(710w) w cenie do 400zł;) Kress daje ci 3 lata gwarancji, a alternatywy to: SBLR500w ok 200zł i SBLR 650w w cenie ok 400zł. Serwis równie sprawny i szybki do 3 dni rozpatrują reklamacje. Produkowane w Niemczech. Ja proponuje ci jeszcze AEG, również 3 lata gwarancji i serwis rówinież 3-4 dni z lekką przewagą nad kressem, bo ewentualnie po gwaracji łatwiej naprawić. Do wyboru masz dwa modele: SBE 600R i mocniejszy SBE 630R - na all.... dostępne są jeszcze Niebieskie modele ktore na 100% są niemieckie, pomarańczowe(nowa seria) już nie w 100%;] niestety. Zaletą AEG jest mocna przekładnia w stosunku do Boscha czy Makity. osobiście mam ten pierwszy model, ale przy wyborze skusiłbym się na ten mocniejszy, ma walizkę Variobox i dlugi 4m kabel.
Gdzie mozna kupic kressa 550 w cenie 200 ? Wybralbym Kressa 650 ew. HP1631K ale ma 'tylko' 2 lata gwarancji. Jak wyglada walizka w tych kress'ach 550 i 650. Czy to jest coś w stylu L-Boxx, Variobox ? Czy można je spinać razem ?
Pisałem o Kressie SBLR 500 nie 550;) dostaniesz go tylko w kilku sklepach w polsce, sieć Obi go posiada cena to 229zł ale on jest w kartonowym pudełku. SBLR 550 oprócz 50W mocy wiecej ma jednoczęsciowy uchwyt wiertarski oraz walizke, tzw: Klick-box owszem je również możesz łaczyć z innymi walizkami podobnie jak Varioboxy z AEG czy L-Boxx z Boscha. Jednak Kress ma tylko kilka wiertarek, wkrętarek i kątówek z Klick-boxami, a dużo narzędzi z walizkami już zwyłymi. Ale Klick-box Kressa mają już łączenia ze sobą, nie trzeba dokupywać ;)
SBLR 550 ma też zdaje się blokadę wrzeciona i sprzęgło przeciwprzciażeniowe !
juz zdecydowalem . Kupie kressa :) 550W Maja serwis w Warszawie/okolicach w razie czego ?
Serwis centralny jest gdzieś pod wrocławiem;] a pod warszawą jest klika pogwarancyjnych serwisów. znajdziesz je tutaj: http://www.langelukaszuk.pl/Serwis
Mam juz Kressa 650W SBLR-1 . 350zl brutto :) Kupilem jednak 650W bo podaja taka sama mase co 550W czyli 1.7kg. Poki co nie podoba mi sie dlugosc tej wiertarki, ogolnie jest jakas taka troche duza i wydaje sie ciezka. Jutro cos nia porobie to napisze moze cos jeszcze. pozdr.
Większej mocy wiertarek zazwyczaj jest ciut większa, to normalne raczej. To widać też po Makicie stare 1621 a nowe 1631, tylko 30w więcej i gabaryty też troche większe. Tak samo jest w AEG. SBE 630r a SBE635rX ta druga jest większa choc moc ta sama, dodano w niej blokadę wrzeciona, hamulec silnika.
Zwazylem wiertarki: bosch gsb13re ok 740 gram kress slbr-1 650W ok 840 gram Wazenie w tej samej pozycji - ze zwisajacym przewodem. Kress bez przewodu wazy ok 1740 gram. Takze jest to raczej zludzenie ze jest ciezszy ;). Co nie zmienia faktu ze jest dluzszy od boscha o kilka cm ... ;/
zapomnialem jedynek dopisac ;) 1740gram i 1840gram oczywiscie .
Pracuje sie nia bardzo dobrze, kultura pracy powala, albo po prostu zapomnialem jak sie pracuje nowa wiertarka ;) . Umiejscowienie przelacznika lewo-prawo mogloby byc jednak tuz nad wlacznikiem, tak zeby nie odrywac nawet palcow od wlacznika podczas przelaczania (tak jak to bylo w boschu). To takze wg mnie wada tej wiertarki (przypominam Kress SLBR-1 650W). Poki co jestem jednak zadowolony z zakupu ! :) DZIEKI
Napisz gdzie można dostać za 350 ? :) Właśnie mi padła moja wysłużona maszyna.
tutaj http://allegro.pl/prof-wiertarka-udarowa-kress-650sblr-1-650w-gw-f-v-i1295301674.html Odbieralem osobiscie wiec poza allegro , wobec tego utargowalem te 15zl :)
W Gliwicach chcą 399 za SBLR 650. Trochę przesadzają. Nie próbowałem negocjować, bo dzwoniłem do nich.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.