Wiertarka Itamati,czy ktoś posiada?

G
Kamil 2014-05-09 09:50

Wiertarka Itamati,czy ktoś posiada?

Witam
Czy wiertarka itamati jest coś warta tak jak to opisują na stronie i w teście Panafleksa?
http://panfleks.blogspot.com/2013/04/wiertarka-do-domu-z-udarem-mechanicznym.html
czy to zwykła chińska zabawka jak inne ? Zastanawiam się czy lepiej kupić jakiegoś Einhella,Skila czy Graphita czy ta Itamati to to samo albo lepsze? bo cena bdb.
Czy ktoś z Was ją posiada?

G
Kamil 2014-05-15 14:33

Re: Wiertarka Itamati,czy ktoś posiada?

Nikt nie ma tej wiertarki?

G
Mike 2014-05-15 19:19

A co to może być za sprzęt za 99 PLN? Chińska zabaweczka do wywiercenia kilku otworów w domu. Może i poprawnie wykonana jak to napisał PanFleks ale i tak zabaweczka. Zależy do czego ci potrzebna. Jak do domu to bierz to Itamati chociaż ja bym dołożył trochę i kupił tego Skila Torro co go też Fleks testował. Ma znacznie lepszy udar niż to Itamati. No i dostęp do części zamiennych bo Skil to koncern Bosch. Tego Itamati za tą cenę nawet naprawiać się nie opłaca.
Jak potrzebujesz do pracy zarobkowej no to sorry... nieporozumienie.

G
bydle 2014-05-19 23:30

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

a
adam 2014-05-20 12:43

Ja nie posiadam ale zależy do jakich zastosowań chcesz jej użyć. Z góry można stwierdzić, że to użytku profesjonalnego to się ona nie nadaje. Do domu może i tak.

G
Mirosław 2014-05-20 15:40

Fakt, że profesjonalne narzędzit to to nie jest, ale w domu używam od czasu, aby cos podreperować i odpukać na razie chodzi.

G
tomasz 2014-06-04 11:38

Ja mam tak gdzieś od roku, od kiedy zaczęli je produkować. Działa sprawnie, ale też do niczego innego niz wieszanie obrazka na scianie, itp. jej nie uzywalem.

G
Stradivarius 2014-06-12 07:49

A ja używam na budowie, kupiłem z przeznaczeniem do niezbyt częstego mieszania zapraw i wiercenia wiertłem koronowym pod puszki elektryczne (z udarem i bez). Wiertarka spisuje się do tej pory znakomicie (1 rok remontu) - odpowiednia moc, walizka w komplecie, dość dobrze wykonana jak za tą cenę. Dodatkowo używam do wiercenia w drewnie i metalu, ale to sporadycznie. Nie używam do wiercenia wiertłami z udarem (mama do tego Młotowiertarkę z SDS) Wady - tania plastikowa rękojeść ( o dziwo wytrzymała), przewód zasilający dość sztywny i krótki. Za tą cenę nie widzę lepszego produktu (LIDL i Biedronka nie mają nawet produktów w tej cenie).

G
Maurycy 2014-06-12 09:02

Ja również posiadam i jestem zadowolony. Jak za takie pieniadze to jakość wykonania nie jest zła. Najważniejsze, ze działa, ze ładnie pracuje. Pracują nią przede wszytskim w drewnieni i spokojnie mogę polecić tą wiertreczkę.

1