wiertarka do 300 zł.

G
range 2008-10-31 00:00

wiertarka do 300 zł.

Witam. Niebawem czeka mnie trochę pracy na działce i w domu. W związku z tym poszukuję jakiejś wiertarki. Maksymalna kwota jaką chciałbym wydać na zakup tego urządzenia to 300 zł. Wiertarka ma służyć do wiercenia w murze, drewnie, metalu,a także do wkręcania itp. Mam nawet kilka swoich typów:
- Bosch psb 500 lub 650 re
- Makita HP 1620
- AEG SBE 600
Co do Boscha mam trochę wątpliwości czy jest to trafny wybór. Obiło mi się o uszy, że nie jest to sprzęt taki trwały jak kiedyś. Miałem do czynienia z profesjonalnym sprzętem takim jak Hilti czy Bosch Profi, jednak cena elektronarzędzi tej klasy wysoka ( poza tym nie potrzebuję urządzeń dla profesjonalistów- jestem majsterkowiczem na własny użytek:D) Szczerze się przyznaje, że jest to pierwszy profesjonalny zakup z mojej strony (mam nadzieję, ze nie ostatni) i nie chciałbym się zawieść. Pozdrawiam

G
mexyk 2008-11-03 00:00

Re:wiertarka do 300 zł.

Czy jesteś pewien, że chcesz zakupić sprzęt z udarem mechanicznym? Praca w betonie nie będzie wygodna bo wiertarkę z udarem mechanicznym trzeba cisnąć. Jeżeli na zadane przeze mnie pytanie jednak odpowiedziałeś sobie "tak" to z tego wszystkiego polecę ci sprzęt AEG.
Dlaczego?
Bosch, który wymieniasz jest sprzętem klasy "zielonej" czyli amatorskiej. Makita jest wporządku lecz jej gwarancja (chyba 2 letnia) stawia ją za AEG, Maita też, przynajmniej mnie, nie przekonuje materiałem z jakiego jest wykonana. AEG to sprzęt z półki profi produkowany w Niemczech, zrobiony z materiałów bardziej mnie przekonujących niż Makita a poza tym ma 3 lata gwarancji door to door.

G
range 2008-11-07 00:00

Re:wiertarka do 300 zł.

Pojechałem ostatnio do "Castoramy" i kupiłem Makitę :D. Cena ciut przewyższa limit, który sobie narzuciłem. Generalnie wiertarka jest fajna i spełnia moje oczekiwania. Niebawem zaczynam "dłubać" tak więc będę mógł dokładniej .ocenić ten sprzęt. AEG tez jest fajna, jednak właśnie Makita wydaje mi się solidniejsza ponieważ w AEG nie przemawia do mnie uchwyt samozaciskowy , chociaż jest to "ROHM" .Sprawdzałem i jakoś ciężko chodził i postanowiłem zostać przy tradycyjnym ( Celma, która jest w mojej rodzinie już drugie pokolenie ma taki i cały czas działa). Generalnie wiertarka dobrze leży w ręce, jestem zadowolony z zakupu i mam nadzieje, że moja satysfakcja z zakupu tej właśnie wiertarki nie zniknie. Pozdrawiam

1

Kategorie :