Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Pewnie temat wydaje sie dziwny ale ogolnie iteresuje mnie problem wiercenia dziur w betonie lub zelbetonie czyli bardzo twardy wynalazek z blokow i wierzowcow. Posiadam aktualnie wierarke udarowa Bosch PSB 1000 RPE (zielona) i czy lepiej dokupic do niej porzadne wiertła czy jednak kupic młoto-wiertarke np. Bosch GBH 2-26 DFR lub DRE Pozdrawiam Krzysiek
Lepiej zainwestuj w lepsza i drozsza, napewno wytrzyma dłużej albo niee - zrób jak chcesz :D
W żelbecie młotowiertarka w stosunku do udarówki to jak subaru impreza do poloneza. Polecam więc zakup młotowiertarki, uważaj tylko na podróbki boscha i makity jakich wiele na allegro.
Witam. W 200% zgadzam się z poprzednikiem,młotowiertarka to jest to.....trafne porównanie:) I jeszcze raz pamiętaj o tych podróbach, to prtawdziwa plaga.
A co sądzicie o tych modelach boscha?
Witam ponownie. Bosch PSB 1000 to fajny typowy sprzęt do domowego użytku, i jeśli tak będzie używany, to z pewnością posłuży lata. GBH 2-26 to już profesjonalka,teoretycznie nie do zajechania, ale zdażają się i takie przypadki. Ale to dobry i wytrzymały sprzęt. Polecam.
Pewnie temat wydaje sie dziwny ale ogolnie iteresuje mnie problem wiercenia dziur w betonie lub zelbetonie czyli bardzo twardy wynalazek z blokow i wierzowcow. Bezdyskusyjnie młotowiertarka - weź pod uwagę różnicę w specyfice działania udaru między wiertarką udarową a młotowiertarką. W tej pierwszej przy udarze mechanicznym działa on tym skuteczniej im mocniej przyciskasz narzędzie, czyli ręce koszmarnie się męczą, jeśli musisz wiercić w suficie to już w ogóle jest masakra. Poza tym działa to na zasadzie szybkie obroty/mocny docisk=bardzo dużo stosunkowo słabych uderzeń. Efekt? Dość niska skuteczność wiercenia w żelbecie i bardzo szybkie palenie wierteł. Młotowiertarka uderza niejako sama - wystarczy praktycznie lekko ją dociskać. Obroty są dużo niższe, ale uderzenia dużo silniejsze, w efekcie jeśli użyjesz dobrych wietreł będą wchodzić w beton jak w masło i to przy znikomym wysiłku z Twojej strony. Co do wyboru sprzętu, to zależy z jaką intensywnością masz zamiar go wykorzystywać - gdy przechodziłem z wiertarki na młotek różnica w cenie między niebieskim a zielonym Boschem była duża i wziąłem zielonego (teraz nie mam jak sprawdzić który model), w chwili obecnej pewnie bym wybrał GBH 2-26 DFR, ale obiektywnie muszę przyznać że przy średnio intensywnej pracy zielony Bosch spokojnie daje sobie radę. Jedno jest pewne - na wiertłach nie ma co oszczędzać. Sam bazuję na Hilti i wytrzymują bardzo długo, tak że jeśli nie planujesz prac z profesjonalnym natężeniem, to połączenie średniej klasy narzędzie + dobrej klasy wiertła da Ci bardzo wysoki komfort pracy.
Serdecznie dziekuje. Czyli np. PBH 220 RE z serii zielony i dobre wiertła powinny wystarczyc. A czy taki model np. wystrarczy do remontu mieszkania i wymiany instalacji elektrycznej czyli kucia w scianach czy raczej wtedy niebieski bosch? A temacie wierteł to co sądzicie o firmie Heller ?
A czy taki model np. wystrarczy do remontu mieszkania i wymiany instalacji elektrycznej czyli kucia w scianach czy raczej wtedy niebieski bosch? A temacie wierteł to co sądzicie o firmie Heller ? Ojjj... A opis narzędzia czytałeś? "Podkuwanie w miękkich materiałach: tynk, cegła". Jeśli będziesz chciał kuć pod kable w żywym betonie to może tego nie przeżyć. Wygląda dość podobnie do mojej, a ta na kucie w bardzo twardych materiałach jest zwyczajnie za słaba. Wierci cudnie, ale kucie faktycznie tylko w tynku i cegłach. Jak musiałem zrobić bruzdę w betonie, to wziąłem małą szlifierkę kątową, tarczę do betonu, naciąłem dwie krechy, a potem tylko środek trzeba było wyłamać :) Tyle że trzeba się wtedy przygotować na iście potworną ilość pyłu i mieć dobrą maskę. A firmy Heller nie znam, więc się nie wypowiem.
Witam. Firmy heller nie znam, ale mogę polecić wiertła których sam używam tzn. Dewalt Extreme,Tivoly,Fischer, Drebo. Napewno nie są one tanie, ale zakup jest bardzo opłacalny zważywszy na jakość produktów. Polecam.
Jakieś linki do stron lub namiary na sklepy gdzie można kupić lepsze wiertła niż w markecie komplet za 2zł? A zdecydowałem się na Bosch GBH 2-26 ale musze poszukać teraz dobrego sklepu :)
wiertarka pbh240 i gbh2/24 dsr to to samo ,te same części tylko obudowa inna ,jakość części składowych ta sama polecam pbh240
Do takich robót wystarczy bez problemu niebieski Einhell młotowiertaka za około 200-300 zł, choć ja polecam młotowierakę BHG 726 bez problemu da sobie radę - niektóre narzędzia tej firmy można spotkać w wypożyczalniach.
Serdecznie dziekuje. Czyli np. PBH 220 RE z serii zielony i dobre wiertła powinny wystarczyc. A czy taki model np. wystrarczy do remontu mieszkania i wymiany instalacji elektrycznej czyli kucia w scianach czy raczej wtedy niebieski bosch? A temacie wierteł to co sądzicie o firmie Heller ? Witaj Heller to niemiecka firma produkująca osprzęt wysokiej jakości, zbliżonej do Boscha/Hawery. Spokojnie możesz decydować się na zakup. Pozdrawiam Marcin
Witam! dot. wierteł heller Odgrzewam trochę stary temat ale sąm szukałem coś na temat tych wierteł i znalazłem taki oto test. http://www.testberichte.de/preisvergleich/level4_heimwerker_praxis_25423.html wypadły bardzo ładnie. Pozdrawiam.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.