Wałek wahliwy ??? Naprawa - (O CO CHODZI?)

K
Kubabin 2012-08-07 14:05

Wałek wahliwy ??? Naprawa - (O CO CHODZI?)

Zepsuła mi się młotowiertarka Metabo Bhe 6011 czy tam 6021 nie pamiętam dokładnie, bo jest w serwisie. No i właśnie jest w serwisie - wycena naprawy i okazuje się, że naprawa 500zł (jest to w ogóle możliwe aby tyle to kosztowało?) zepsuł się niby jakiś wałek wahliwy. Naprawa jest nieopłacalna i co teraz sprzęt do śmieci??

G
kleks 2012-08-11 17:11

Re: Wałek wahliwy ??? Naprawa - (O CO CHODZI?)

zajechales ja, jak sie dba tak sie ma. moja chodzi non stop od kilku lat - a uzywke kupilem, odrobina kultury technicznej nikomu jeszcze nie zaszkodzila.

kup se parkside one sie ponoc nie psują i sa o polowe tansze w dwoch slowach.... tanie i dobre!!! i z lidla !!! wypaaaassssss!

G
Kubabin 2012-08-16 19:22

Dzięki za odpowiedź KRERTYNIE SAM rób Parksidem i wymieniaj co 100 dziór.
Co za hejter zasrany!!!

G
Misiek 2012-08-29 13:51

Witam.
Z Twojego opisu wynika że:
młotowiertarka przenosi obroty, ale przysłowiowo nie bije (brak udaru).
W tego typu młotowiertarkach (klasa 2kg) przeniesienie napedu na układ pnełmatyczny, jest za pomocą łożyska wachliwego, które połaczone jest z tłokiem za pomocą korby ( podobnie jak w cylindrach samochodowych)
Wymiana łożyska w niektórych modelach jest ciężka, wiec serwisy wymieniaja całą choinkę (szybciej dla serwisu, drożej dla użytkownika). Co do korby, wszystko zależy od jej kształtu i sposobu zamocowania..
Jeżeli sprzęt jest po gwarancji i potrafisz sam rozebrać i złożyć, to możesz zrobić to sam. w instrukcji powinna być rozebrana maszyna, pomoże Ci to naprawie.
Części możesz zamówić też sam.

Pozdrawiam

G
Misiek 2012-08-29 13:53

500zł ???
Dodaj 200 zł kup nową

1