TRUMPF - ktoś używał?

G
golibroda 2008-10-02 00:00

TRUMPF - ktoś używał?

Byłem ostatnio na targach Toolex w Sosnowcu. Wpadły mi tam w oko nożyce do cięcia blach firmy Trumpf (jeden z tych małych modeli). Na ich stanowisku strasznie mi zachwalali możliwości tego sprzętu. Czy ktoś używał i może cokolwiek o nich powiedzieć? O nich tzn. o nożycach albo o samej firmie. Do tanich nie należą więc pomyślałem, że zapytam kogoś, kto mógł ich używać.

G
nibblerfan 2008-10-14 00:00

Re:TRUMPF - ktoś używał?

Ja kiedyś bardzo ale to bardzo dawno temu kupiłem ukosowarke. Też się zastanawiałem bo tak jak mówisz - ich sprzęt do tanich nie należy. Ale przyznam, że firma jest w strone klienta: przyjechali, zrobili prezentację, przekonałem się. Sprzęt wziąłem w leasing. Później jak już potrzebowałem nożyc do blachy to spytałem wpierw w Trumpf. Oczywiście prezentacja na życzenie, rabacik i tak już używam kilka dobrych lat. Same nożyce nie są jakoś skomplikowane w budowie, tną materiał jak burza. Ja jestem z nich zadowolony. No i co najważniejsze chyba to to, że noże tną rzeczywiście długo i szybko się je wymienia. Jak nie jesteś przekonany to najlepiej poproś o pokaz możliwości.Przyjadą zademonstroują i nic za to nie zapłacisz.
Pozdrawiam
Jacek

G
golibroda 2008-10-15 00:00

No właśnie tak mi gość mówił, że jak chcę to przyjedzie i zrobi mi prezentację. Facet zachwalał strasznie długą żywotność noża. Jak to wygląda w praktyce?

G
nibblerfan 2008-10-17 00:00

ja tnę naprawdę dużo i jestem zadowolony. Przede wszystkim nie zauważyłem na przykład, żeby nóż mi szarpał materiał. Ciągle tnie równo i jakościowo tak samo. Wymiana bajecznie prosta. Koszty nowego noża też nie jakieś wygórowane. Fajne jest to, że zawsze można z nimi negocjować cenę. Zresztą dla stałych nabywców jakaś gratyfikacja też się zdarza.

G
golibroda 2008-10-20 00:00

aha, to dzięki za info. Mimo tego zobaczę, bo może ktoś jeszcze coś poleci.

1