Szlifierka prosta Bosch GGS 27 LC

G
Pablo 2007-08-17 00:00

Szlifierka prosta Bosch GGS 27 LC

Witajcie Panowie!
Czy ktoś wie jakie łożyska wstawić do tej szlifierki? Chodzi mi o dokładne oznaczenie (luz, uszczelnienie). Planuję wymiane a zakup przed demontażem przyśpieszy operację.
Dzięki.
Paweł

G
robert 2007-08-19 00:00

Re:Szlifierka prosta Bosch GGS 27 LC

proponuje kupic oryginalne u boscha . mozna je zamowic po sprawdzeniu numerow na stronie boscha.
www.bosch.pl

G
robert 2007-08-19 00:00

na meszynie jest nume 10 cyfrowy zaczynajacy sie od 0 601
po wejsciu na strone dzial dla rzemiosla wpiszesz ten numer w wyszukiwarce i otworzy sie rysunek z czesciami i lista czesci.spisujesz numery lozyski i wysylasz fax lub emil do boscha . a potem juz z gorki sciagasz (sciagaczem) lozyska , przy pomocy prasy napychasz nowe i juz.

G
Romano 2007-08-19 00:00

Ja z kolei proponuję zakup łożysk w hurtowni a o ile się nie mylę to w Twoim elektronarzędziu występuje łożysko 607 SKF.Oczywiście Robert doradza aby kupić oryginalne w Boschu i ma rację ale to jest to samo łożysko co w hurtowni (bo przecież Bosch nie ma produkcji łożysk tylko robi je na zlecenie) druga sprawa to taka żę Bosch orginalnie montuje łożyska "zz" oznacza to że są one kryte z obu stron podkładkami metalowymi... a ja proponuję Ci łożyska "Rs" cena ta sama ale zapobiegają one dostaniu się pyłów do niego co zwiększa jego trwałość.A na zakończeniejak juz kupujesz to kup z oznaczeniem "C3" są to łożyska mówiąc po krótce "wysokoobrotowe" reasumując to 607 RS C3 (łożysko na wirniku) Pozdrawiam

G
Pablo 2007-08-19 00:00

Ruch się zrobił przy niedzieli :D.
Zaglądałem do katalogu na stronie producenta jak radzi Robert (lecz bez korzystania z numeru fabr. - wytarty), przypuszczam tylko że łożyska kupione w hurtowni wg rady Romano będą tańsze.
Dziękuję za informację.
Paweł

1

Kategorie :