Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Poszukuje szlifierki mimośrodowej do oszlifowania ram okien, mam tego 20 sztuk do wyczyszczenia i przemalowania. Szczerze powiedziawszy, nigdy nie miałem potrzeby kupowania tego typu urządzeń bo to co potrzebowałem wyszlifować można było oblecieć ręcznie jednego popołudnia. Teraz raczej nie będzie tak lekko, dlatego będę musiał się wesprzeć jakimś elektronarzędziem. Tutaj moje pytanie do bardziej doświadczonych: Na co zwracać uwagę przy zakupie takiego urządzenia, co ważniejsze, moc, kompaktowość? Wiem, że na 100% musi mieć regulację, zastanawia mnie jednak czy szukać czegoś z półki DIY (potrzebuje tego tylko do tych okien i może w przyszłości jak zajdzie potrzeba do jakiś prac przydomowych. Nie przewiduje zastosowania do pracy zarobkowej). Czy 20 okien to już za dużo jak na urządzenie z tej półki? Czy lepiej dołożyć dwie stówki i kupić coś z półki profi ale o mniejszej mocy? Proszę o poradę, może jakieś propozycje, zastrzegam jednak, że wolałbym się zmieścić w kwocie do 400-450zł, tak więc proszę bez przesady.
Witam Pozwolę sobie podpiąć się pod temat bo mam podobną sytuacje z tym że znalazłem modele które mi cenowo pasują a nie wiem na które się zdecydować, mam do szlifowania mały taras oraz podbitkę, drzwi, i nie chciałbym kupować dziadostwa na jeden raz a może modele które wymieniłem zainteresują kolegę który zalożył temat. Proszę o poradę który wybrać, zastanawiałem się nad niebieskim boshem ale ma moc 250 a zielony czy skil który wymieniłem ma większą moc i nie wiem czy ma to wielkie znaczenie.Oto moje modele i bardzo proszę o poradę który model wybrać. Mam do szlifowania drzwi taras. 1.SKIL MASTERS 430W 7470 2.BOSCH PEX 400 AE 3.BOSCH GEX 125-1 AE pozdrawiam
To zależy czy wolisz mocne narzędzie, które nie będzie długotrwale wykorzystywane, czy też nieco słabsze ale jednak solidniejsze i wytrzymalsze. To narzędzie do pracy, czy do majsterkowania? Ile chcesz kasy przeznaczyć?
Bel-Ami - w ubiegłym roku odnawiałem ramy okien, być może widziałeś relację: http://panfleks.blogspot.com/2011/08/renowacja-okien-drewnianych-zaczynamy.html Korzystałem z dwóch narzędzi: Ryobi ERO2412VHG oraz Metabo SX E 400. Pierwsze na talerz 125mm, drugie to nietypowe 80 mm. Tak naprawdę zdziernie farby z ramy jest bardzo pracochłonne - chyba, że jest to emulsja olejna - wtedy opalarka w dłoń i sprawa z głowy ;-) Przy oknach lepiej sprawdziła się większa szlifierka, ze względu na większą powierzchnię pracy no i regulację prędkości: papier nie zabijał się tak bardzo. Małe Metabo dawało radę, ale zdzierało mniej skutecznie. Jeśli miałbym wybierać szlifierkę za jakieś 200-400 PLN, to wziąłbym raczej Metabo. Ryobi jest całkiem niezłe, ale w środku trochę gorzej zabezpieczone przed pyłem, a w stosunku do Metabo główną różnicą jest to (ceny podobne), że w Ryobi masz regulację prędkości. No i oczywiście gwarancja. Do okien w takiej ilości raczej opalarka. Większe szlifierki to wyższy koszt, chyba, że weźmiesz jakąś chinkę.
PanieFleksie opalarkę sobie daruje, aż tak drastycznych metod nie będę stosować:) Wytłumaczę może jak wygląda problem od strony technicznej to łatwiej będzie zrozumieć czego mi potrzeba. Okna są stosunkowo nowe, mają zaledwie 6lat, niestety jak to ostatnio bywa modne wśród naszych rodzimych producentów drewno jest malowane tylko i wyłącznie jakąś lakierobejcą, bez żadnego impregnatu. Wystarczy kilka lat, trochę słońca i okna obłażą ze skóry. Sporo tej lakierobejcy popękało i się podnosi, więc zdejmę to szpachelką i delikatnie cykliną, resztę bez problemu już zeszlifuje mimośrodową szlifierką do surowego drewna i wtedy będę mógł impregnować i lakierować. Tak więc może teraz sprecyzuje pytanie, czy taką pracę wytrzyma sprzęt o mocy 250-280W, czy ryzykować z mocniejszym acz mniej wytrzymałym sprzętem klasy DIY, ewentualnie marketówką i wymieniać w razie awarii? Nie ma przecież też sensu kupować sprzętu profi skoro okażę się, że zadanie jakie ma do wykonania to dla niego za dużo (bo ma inne przeznaczenie) i bezsensownie coś zarżnę. Z góry przepraszam, że pytam po dwa razy, ale wolę usłyszeć odpowiedź wprost i nie szukać dziury w całym. To co mnie zainteresowało do tej pory: http://www.dewalt.pl/powertools/productdetails/catno/D26453/ http://www.bosch-professional.com/pl/pl/ocs/narzedzia/101286/14161/szlifierki-mimosrodowe/gex-125-1-ae/
Czy może co się tyczy większej szlifierki zaryzykować z dwt-ex03-150-v-szlifierka-mimosrodowa-380w
W zasadzie chciałbym sprzęt trwalszy niż jeden raz i dlatego proszę pomoc w dobrze narzędzia a przedział cenowy to max 380zł poniżej przesyłam to co znalazlem w tym przedziale i proszę o poradę któy lepiej i dlaczego ;) 1.SKIL MASTERS 430W 7470 2.BOSCH PEX 400 AE 3.BOSCH GEX 125-1 AE z góry dziekuje
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.