Szlifierka kątowa z systemem wyważenia tarcz

a
ajcik 2015-03-19 17:34

Szlifierka kątowa z systemem wyważenia tarcz

Witam mam takie pytanie czy warto dopłacić do stabilizacji wyważenia zmniejszający drgania złych tarcz, może ktoś ma taką szlifierkę i mógłby się podzielić spostrzeżeniami praktycznymi.
Szukałem opinii o konkretnych szlifierkach z tym systemem ale nic nie znalazłem.

G
Mike 2015-03-20 10:07

Re: Szlifierka kątowa z systemem wyważenia tarcz

Moim zdaniem nie warto. Dodaje to dużo masy do szlifierki a efekty niewspółmierne. Lepiej kupować najdroższe tarcze jakie są a nie najtańsze. A tak robi większość polskich "fachowców". Różnica w jakości jest ogromna. Cena wyznacznikiem jakości. A jakość to też wyważenie i wykonanie tarczy.

G
paw-therm 2015-03-20 16:34

Mike w poniedzialek dostane nowe tarcze m calibur do przetestowania moze sie na nie przerzuce ale troche cena odstrasza Bo w matrixie 15 zl za 125/1mm

Y

G
Mike 2015-03-23 13:50

Paw-Therm wiesz cena jednostkowa może być wysoka ale ilość cięć, szybkość, jakość cięcia może ją równoważyć... Nie miałem tych Metabo jeszcze.
Daj znać jak się sprawują w porównaniu do zwykłych korundowych i cyrkonowych.

a
ajcik 2015-03-29 22:08

Dziękuję za odpowiedzi ..po przemyśleniu zrezygnowałem zdecydowanie za drogie są dla mnie a używać będę sporadycznie dużej szlifierki, kupiłem używkę (..miałem możliwość rozkręcenia przed zakupem) myślę że będę zadowolony.
Pozdrawiam

1