Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, szukam szlifierki kątowej do 550zł. Zależy mi na sprzęcie firmowym, szlifierki będę używał do różnych prac związanych z budową domu. Może, ktoś polecić jakieś modele szlifierek? Najbardziej przekonuje mnie Metabo i Bosch -mogą być inne- min. 1000W. Zastanawiam się czy warto interesować się szlifierkami, które obsługują tarcze 150mm np. Boscha GWS 15-150? Może ktoś się wypowiedzieć czy warto inwestować w 150mm czy może 125 jest bardziej uniwersalnym urządzeniem? Pozdrawiam
Ja posiadam w swojej kolekcji szlifierki na tarczę 125 i 230. Takie też tyrają we firmie w której pracuję. W tej chwili cała produkcja jest oparta na Bosch-u. Metabo i Hitachi leżą w skrzyniach i są dawcami organów. Podobno się nie sprawdziły parę lat temu.
Witam kolego polecam metabo sam mam wersie 125, 150 i 230, wygoda sporo większa 150 do 125 bo większa głębokość cięcia problem jest ewentualnie z tarczami bo diamentowe w miarę wszędzie dostaniesz a do metalu 150 to raczej na zamówienie lub tylko w dużych sklepach niektórzy sprzedawcy to ogóle wzruszają rękami i nie wiedzą że takie sa szlifierki lub ewentualnie w miejscach trudnodostępnych lepiej podchodzi 125, modele są różne ja mam 150tkę akurat z regulacją obrotów ale to raczej nieprzydatne chyba że szlifujesz ale dobry wybór to modele z szybką wymianą tarczy sprzęgłem i zabezpieczeniem przed przypadkowym wlączenieb bo metabo ma takie włączniki że akurat t bardzo przydatne . Szlifierki żywotne maja dobry design poręczne i fajny serwis gwarancja 3 lata door to door teraz chyba nawet 4
dodam ze w większości modeli metabo wielkość samej obudowy przy 150tkach jest taka sama jak w 125 różnica jest sama tarcza
Możesz spokojnie zainwestować w tego Bosch`a GWS 15-150. Bardzo dobra szlifierka. Chyba najszybsza ze 150 - 9300 obr/min Mocna jak diabli i bezpieczna. Większa głębokość ciecia niż 125 mm. Ale jak będziesz potrzebował 125 mm to możesz dokupić osłonę do cięcia 125mm od Bosch`a i założyć tarcze 125mm. Pójdzie bez problemu. Model Bosch GWS 15-125 CIT to jest ta sama w zasadzie szlifierka tylko że na tarcze 125mm i z elektroniczną regulacją obrotów. Ale przekładnia i silnik identyczne. Jak założysz do GWS 15-150 tarcze 125mm to będzie chodziła tak jak GWS 15-125. W drugą stronę pewnie też się da ale ja tego nie polecam ze względów bezpieczeństwa. Wiadomo. 9300 obr/min to trochę mało w 125mm ( normalnie te Bosch`e 125 mm mają 11500 obr/min) ale da rade w okazjonalnym cięciu 125mm. A z dostępnością tarcz to jest typowo po polsku: czyli i tak będziesz musiał zamawiać tarcze bo jak nawet sklep będzie miał 150mm to będą to te najtańsze produkty - typowy polak patrzy na to co najtańsze (żałosne to jest). Jak będziesz chciał kupić dobre tarcze to i tak na zamówienie. Polecam w tym rozmiarze Norton X-treme albo Andre Masterline. Oba topowe produkty i robione w Polsce. Daj pracę rodakom w Kole.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.