Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Szlifierka do gipsu jaką wybrać ? szlifierkę oscylacyjną ? Za tydzień zaczynam remont pokoju ( wszystkie ściany i sufit w płytach karton-gips). Będę więc miał do szlifowania co najmniej łączenia. Chcę sobie kupić szlifierkę prawdopodobnie oscylacyjną ( nie wiem czy mam racje ) Możecie coś polecić ? Koszt do 500 zł chyba że jest coś tańszego godne uwagi- to również się zapoznam. Szlifierkę będę używać do dalszych remontów. Poza tym kompletuję sobie narzędzia. ( mam juz pilarkę makita, wkrętarkę metabo, Wiertarkę Bosch professional) Co mam wybrać ? nie chcę szajsu za 99,99 zł z promocji
Więc oscylacyjna odpada panu,d z jednego względu praktycznie żadna nie nadaje się do szlifowania gipsu, o czym piszą w instrukcjach czy gwarancjach. Owszem jest jeden model makity z gwarancją na gips ale kosztuje blisko 1000zł. Poza tym drugi tysiąc musiałby pan dorzucić na odkurzacz z gwarancją na gips również. Do gładzi są specjalne szlifierki tzw: żyrafy lub ich mniejsze odpowiedniki. Tanią taką szlifierke można dostać za ok 600zł, ale nadal trzeba mieć odpowiedni odkurzacz. Poza tym takie szlifierkki wymagają wprawy. Więc jeśli koniecznie nie chce pan szlifować ręcznie, to radze najtańszą oscylacyjną i dobry odkurzać(powyżej 1000zł). Ostanio widziałem w pewnym markecie malutki odkurzać do gładzi za 400zł, odkurzać który worek ma nazewnątrz obudowy, noszony jest na pasku na ramieniu. Idealne rozwiązanie dla pana.
a który jest to model z makity ? Tak pytam z czystej ciekawości. Jutro wybiorę się na wycieczkę po marketach, może coś ciekawego znajdę. Dziękuję za szybkie info może ktoś jeszcze coś ciekawego zasugeruje?
Makita 9046, cena ok 950zł.
Kolega wyzej ma racje. Jest taka szlifierka i sam na nia poluję.Ma system antypyłowy i uszczelniacze.Spora moc i ...waga (3.5 kg).MAło? Prosze poprawcować z godzinkę na ścianie to te 3.5 kg dadza sie we znaki. Po za tym to mały zapie.....lacz.Widziałem ja w akcji dlatego mam chrapke. Po za tym odkurzacz tez moze byc wlasnie na ramię.W marketach są PAN SAM czy KALTMANN ceny ok. 230 zł- 300 zł. Problem z tym ,że odkurzacz ten ..pasuje tylko do swoich wyrobów.Koncówka węża pasuje jedynie do szliierki ręcznej do gipsów.Taka podobna jak katówka tylko ,że większa (230mm). Osobiscie jestem na anty temu bo mozna sobie problemów tym narobić. Ona jest naprawde ciężka a zasysajace powietrze wcale jej tak dobrze nie przysysa do ścianyPo za tym sztywna tarcza przy nieumiejetnym sterowaniu moze narobic dziadów na scianie jak ta lala.oooooo do szlifowania betonu to byłaby ok. Ale do rzeczy. Waz z tego odkurzacza trzeba by było przerabiać na Uniwersalny przerabiajac koncówkę a tego juz gwarancja nie obejmuje i niestety jesli w razie awarii dostarczymy "tuningowany" wąż to mamy po zawodach. Plusem tego jes ,że jest lekki i w miare kompaktowy bo mozna go wszedzie ze soba zabrać.To nie to co wielkie odkurzacze np. FLEX czy starmix. Pracujac np. na drabinie ze szlifierką ..fajna sprawa. Tylko ten wielki wór zwisający z tylu. Jak zassa wiecej pyłu to dostaniemy garba po kilku miesiacach ;). Pozdrawiam zycze udanego wyboru
Szlifierki ala kątówki 230mm nie mają sztywnego dysku;) a jeli nawet to są wyłożone gruba miekką gąbką;) także krzywda się nie stanie, podobnie jak u zyraf. Problem taki jest jedynie że ciężko już szlifuje się nią sufit. konstrukcja na to nie pozwala zbytnio(tytaj o 100% wygodniejsza żyrafa). Co do odkurzacza to ten na rammię fakt że jest troszke słaby 600w, ale i tak powinien zasysać wszystko, jedno co trzeba się zaopatrzyć to w markowe 25l/30l worki Kress, Karcher itp... bo jesli używamy jakiś tanich to pewne jest że się przedziurawią i pył wyleci na zewnątrz.
Flex ma szlifierkę oscylacyjną do gipsu , cena pow, 500 zł
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.