Świąteczny prezent - wiertarko-wkrętarka: proszę o pomoc

G
Mruczykij 2015-12-06 22:04

Świąteczny prezent - wiertarko-wkrętarka: proszę o pomoc

Witam wszystkich serdecznie :)
Tak jak napisałem w temacie chciałbym was prosić o pomoc w wyborze wiertarko-wkrętarki akumulatorowej. Razem z bratem chcemy sprezentować dla ojca nowy sprzęt, ale niestety nie mamy pojęcia co wybrać.
Budżet 500 zł, no ok jak będzie coś mega dobrego - damy radę i 600(wiem że to i tak mało na profesjonalny sprzęt) :)
Opis prac jakie będą wykonywane: ogólnie budowlane - remonty w domu oraz w sezonie wiosna-lato-jesień działka - dużo działki: altanki, tarasy, murki, betonowe ściany... wszystko. Nowa działka, więc dużo do roboty jest :) Na pewno najmniej będzie wiercenia w metalu, zwłaszcza jakimś grubszym. Potrzebna w miarę dobra bateria, ponieważ na działce na chwilę obecną nie ma prądu.

Na ten moment rozglądałem się za narzędziami 18V i co mnie zainteresowało to Black&Decker EGBL188K, Ryobi LLCDI18022. Niestety osobiście się nie spotkałem z tymi producentami. Myślicie że w tej kwocie lepiej znaleźć coś 12-14V ale pewniejszej/lepszej marki?
U mnie w robocie mają bodajże 12V Milwauuke, które mi się osobiście podobają, ale w tym budżecie co mamy to za bardzo zaszaleć nie można, no i nie wiem czy do takiego zakresu prac nie będą za słabe ;/

Jeżeli macie jakieś ciekawe propozycję oraz sugestię to bardzo będę wdzięczny :) Każda opinia się liczy :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Mruczykij :)

G
Peke 2015-12-07 13:06

Re: Świąteczny prezent - wiertarko-wkrętarka: proszę o pomoc

też stałem przed podobnym wyborem i padło na : Metabo 18V BS 18 Quick...2 x2Ah akumulatorki i 48Nm maksymalnego momentu.

Użytkuję ją miesiąc i wydaje się być bardzo solidnie wykonana.

G
Kasper 2015-12-07 18:55

Jeśli nie jesteście pewni to może najlepszym pomysłem była by karta podarunkowa do sklepu z takimi narzędziami? Tata mógłby sobie wybrać co chce i nie było by ryzyka, że prezent będzie nietrafiony :-)

G
Mruczykij 2015-12-08 20:08

@Peke właśnie wczoraj wieczorem wpadłem dokładnie na ten model i wstępnie jesteśmy na niego nastawieni :) szkoda tylko że nie posiada udaru ;/ no ale za te pieniądze wszystkiego nie można mieć :)

G
time66 2015-12-12 10:26

Metabo o kt. mowa wyżej kupiłem wczoraj. Do domowego majsterkowania aż nadto. Cena ok za 18V i dwa aku (słabe bo słabe, bo tylko 2Ah, ale za mocniejsze trzeba dać większą kasę) to jak dla mnie rewelka.

G
time66 2015-12-12 23:27

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
iren 2015-12-23 21:49

Ja osobiście polecam CELMAĘ, Kupiłem wiertarkę i szlifierkę kątową bo mam pełne zaufanie do tych produktów, ponieważ pracowałem w firmie, gdzie używano, wręcz katowano sprzęt tego producenta i nadal pracuje. Jest to naprawdę porządny sprzęt, więc bardzo polecam.

G
Gość 2016-01-31 12:48

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1