Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam! Od pewnego czasu pracuję przy tokarce i dość często muszę korzystać z suwmiarki. Niestety większość z nich jest strasznie podłej jakości: pękają, rozlatują się i etc. Słyszałem, że produkty firmy Mitutoyo cechują się niezwykłą precyzją i wytrzymałością. Czy ktoś z was miał z nimi styczność, czy są one naprawdę takie dobre? I jak wygląda sytuacja z cenami lepiej kupić japońską suwmiarka na lata czy taniej będzie kupować chińskie produkty które po chwili lądują w koszu? No i gdzie można nabyć taki sprzęt. Pozdrawiam!
Czesc, Rozumiem ze chodzi ci o suwmiarki elektroniczne, mitutoyo, hollex, vis, sa dobre, problem w tym ze trzeba nimi sie umiec poslugiwac, nie mozna zamoczyc, czy dopuscic do zamoczenia noniusza. Uzywam roznej dlugosci suwmiarek do 1200 oraz ich wykonan specjalnych i jakos nie mam z nimi problemu. Polecalbym ci vis, jezeli chodzi o standardowa dlugosc 160, to moja podstawowa bron, 2 rok chodzi i wymiarowo nie narzekam. Mitutoyo dobre czujniki robi , hollex srednia jakosc, vis przyzwoite.
Tak, chodzi o suwmiarkę elektroniczną. Czyli że nie warto iść w Mitutoyo na siłę, tylko wybrać coś innego? Jestem z Bielska zna ktoś dobry sklep z takimi narzędziami?
Góral, jeśli o mnie chodzi to ja by raczej kupił Mitutoyo. Jest naprawdę świetna, takiej jakości jeszcze nie widziałem. A cena - ja jestem zwolennikiem kupowania raz, a dobrze bo nie stać mnie na oszczędzanie :-) A jeśli chodzi o sklep to w Bielsku jest co najmniej jeden np. ten: http://www.artmet.bielsko.pl/narzedzia_skrawajace.html No i może to śmieszne, ale ja mam moją suwmiarkę i wiem że jak coś jest źle to musi być moja wina, bo ona się nie myli. Pozdrawiam!
Sorry dałem złego linka: http://www.artmet.bielsko.pl/
Czesc, Nie ma co isc na sile w jedna firme, ja korzystam codziennie z oprzyrzadowania wielu marek (zapomnialem jeszcze o firmie Mahr glowny konkurent mitutoyo ) i wszystko zalezy od celowosci jego stosowania, jezeli robisz nie zbyt dokladne wymiary to wystarczy ci sumiarka, bardziej dokladne mikromierz , supito( srednicowka) czy pasametr, wszystko ma swoja cene. Jak kogos stac to moze zamiast suwmiarki mitutoyo maszyne pomiarowa sobie sprawic - zmierzy do angstremu. Tylko po co mierzyc z dokladnoscia rzedu wielkosci atomow gdy tolerancja wynosci 0,2 czy 0,1 mm . milego dnia.
ZAbiłem 3 sufmiarki elektroniczne. Teraz tylko Mitotoyo
Jeżeli szukasz sprzętu Mitutyo to odezwij się do chłopaków z LP. Współpracuje z nim i naprawdę jestem zadowolony.
Podpisze sie pod tym co napisał krętacz.Wszystko zależy do czego potrzebujesz choć ja zdecydowanie popieram suwmiarki bądź czujniki z Noniuszem nie mam zaufania do elektroniki w tym przypadku nawet nasza rodzima suwmiarka z noniuszem będzie lepsza niż markowa elektroniczna ale.....wybór jest Twój!!
Są dostępne suwmiarki szczelne na zachlapanie. Trwałość tej suwmiarki jest legendarna. U mnie w zakładzie używa się najstarszych po 11 lat
To tylko takim palantom którzy nie wiedzą jaka jest technika pomiaru proszę zmierzyć w 3d z dokładnością 0,1 na płycie pom. a jaki będzie bład pomiaru? dupki
Witam. Jestem kontrolerem jakości i już od trzech lat korzystam z modelu suwmiarki elektronicznej MITUTOYO , 500-203-21. Nie ma opcji, żeby ta suwmiarka się myliła, to naprawdę dobry sprzęt . Od czasu jak korzystam z tego modelu nie chce nic innego. Zdecydowanie polecam wszystkim wymagającym, pomiar do 0,01 mm
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.