Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Jaka jest różnica ( wady , zalety ) struga z jednym ostrzem na wałku a z dwoma ostrzami. Który do czego się lepiej sprawdza. Słyszałem opinie , ze strug z dwoma ostrzami trudno ustawić położenie ostrzy na wałku . Ktoś ma jakieś doświadczenie w pracy ze strugiem ?? Dzięki
Porównanie mam mało współczesne, bo dotyczące nieco już wiekowych strugów, ale używałem kiedyś jednoostrzowego Black&Deckera gdzie noża wcale się nie ustawiało i dwuostrzowego ruskiego potwora ze stadionu. Potwora cały czas mam i sporadycznie używam, za co zapewne sąsiedzi serdecznie mnie nienawidzą, bo to narzędzie wydaje dźwięk jak startujący odrzutowiec. Co do wad i zalet - w jednoostrzówce nóż się po prostu wkładało i zaciskało. Narzędzie było słabe (max. wiór poniżej 1 mm) i trzeba było je wolno prowadzić, bo przy jednym ostrzu jest jedno cięcie na obrót wału i przy zbyt szybkim prowadzeniu wychodziła charakterystyczna "falka" zamiast gładkiej powierzchni. Dwuostrzowy rusek to już inna melodia. Dwa cięcia na obrót dają w efekcie gładszą powierzchnię, a narzędzie ma prostacką wręcz konstrukcję i noże ustawia się banalnie łatwo - identycznie jak w normalnej dwunożowej strugarce stacjonarnej. Dodatkowo strug bez problemu potrafi łyknąć 4 mm materiału na raz, gdy mi się kiedyś zepsuje będę niepocieszony :) Ja bym brał dwuostrzowy, ustawianie noży to żadna wielka filozofia.
A są jeszcze strugi jednoostrzowe?;)
Ależ oczywiście - http://www.bosch-do-it.pl/boptocs2-pl/Majsterkowicze/Narz%C4%99dzia/PL/pl/hw/Strugi/95238/index.htm na pewno drugi i trzeci są jednoostrzowe, czy pierwszy to nie wiem, ale sądząc z opisu również.
Jakie jedno ostrze?? :o Sprzedaje dwa z tych strugów i oba mają po dwa ostrza!
przepraszam mam jeden z nich, drugi to 15-82 który na 200% ma dwa ostrza
PHO 1 oglądałem wczoraj w Praktikerze, PHO 20-82 również wczoraj w Lerła Merlę, obracałem wałami i oba mają po jednym ostrzu. W 3100 w wyposażeniu standardowym jest "Nóż do struga z węglików spiekanych (2 608 635 376)", co sugeruje że jest to narzędzie jednoostrzowe, bo trudno żeby do dwuostrzówki jeden nóż dodawali. 15-82 może sobie mieć dwa noże - to seria niebieska, a ja przecież podlinkowałem zieloną :)
PHO 1 - a to ja mam dziwną wersję, bo miałem go wyposażony w 2 noże i nawet robiłem na to reklamacje bo wałek był uszkodzony. Nawet człowiek z boscha to potwierdził, niemniej sprawdzałem to 2 lata temu i od tamtej pory może się to zmieniło i teraz dają wałek z jednym ostrzem. Co jest dość dziwne bo niemal każdy robi strugi dwuostrzowe od nabardziej tantetnych marketowych tanich strugów, po przez znane Einhelle czy B&D po sprzęt czysto profi typu Makita, AEG czy Dewalt.
PHO 15-82 to zielona linia nie niebieska;))
A widzisz, nie napisałeś że to PHO, wrzuciłem w gugla samo 15-82 i wyrzuciło to: http://www.skapiec.pl/site/cat/513/comp/738616 Jak dodałem teraz PHO to wywaliło i zieleńca :)
Może dlatego że nie napisałem ci że handluje tylko zieleńcem;) Nie zmienia faktu że być może bosch zredukował koszty i teraz PHO 1 robi już z jednym nożem? nawet nie zwróciłem na to uwagi. A to niedobrze świadczy o Boschu moim zdaniem. Mój wujek ma struga z markety za 50zł i są dwa ostrza(za które płaci 30zł;)), znajomy ma strug z Einhella i ma dwa ostrza, czy ktoś się przypadkiem z Boscha nie pomylił??
Jaki strug akumulatorowy polecacie? Myślałem o AEG, znalazłem promocję że w zestawie z akumulatorem jest taniej, a już od dłuższego czasu okładam zakup i w sumie cena teraz przystępna i chyba się zdecyduję.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.