Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Posiadam kosę spalinową eurotec germany gt110 power, jestem z niej zadowolony, mimo iż kupiłem używaną i nie posiadam do niej instrukcji - poszukuję...
Jeśli chodzi o części szukaj na ich stronie, mają całe bazy wraz z schematami https://m2parts.pl/pl/navigation/czesci-zamienne-151.html
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
Jaka jest różnica ( wady , zalety ) struga z jednym ostrzem na wałku a z dwoma ostrzami. Który do czego się lepiej sprawdza. Słyszałem opinie , ze strug z dwoma ostrzami trudno ustawić położenie ostrzy na wałku . Ktoś ma jakieś doświadczenie w pracy ze strugiem ?? Dzięki
Porównanie mam mało współczesne, bo dotyczące nieco już wiekowych strugów, ale używałem kiedyś jednoostrzowego Black&Deckera gdzie noża wcale się nie ustawiało i dwuostrzowego ruskiego potwora ze stadionu. Potwora cały czas mam i sporadycznie używam, za co zapewne sąsiedzi serdecznie mnie nienawidzą, bo to narzędzie wydaje dźwięk jak startujący odrzutowiec. Co do wad i zalet - w jednoostrzówce nóż się po prostu wkładało i zaciskało. Narzędzie było słabe (max. wiór poniżej 1 mm) i trzeba było je wolno prowadzić, bo przy jednym ostrzu jest jedno cięcie na obrót wału i przy zbyt szybkim prowadzeniu wychodziła charakterystyczna "falka" zamiast gładkiej powierzchni. Dwuostrzowy rusek to już inna melodia. Dwa cięcia na obrót dają w efekcie gładszą powierzchnię, a narzędzie ma prostacką wręcz konstrukcję i noże ustawia się banalnie łatwo - identycznie jak w normalnej dwunożowej strugarce stacjonarnej. Dodatkowo strug bez problemu potrafi łyknąć 4 mm materiału na raz, gdy mi się kiedyś zepsuje będę niepocieszony :) Ja bym brał dwuostrzowy, ustawianie noży to żadna wielka filozofia.
A są jeszcze strugi jednoostrzowe?;)
Ależ oczywiście - http://www.bosch-do-it.pl/boptocs2-pl/Majsterkowicze/Narz%C4%99dzia/PL/pl/hw/Strugi/95238/index.htm na pewno drugi i trzeci są jednoostrzowe, czy pierwszy to nie wiem, ale sądząc z opisu również.
Jakie jedno ostrze?? :o Sprzedaje dwa z tych strugów i oba mają po dwa ostrza!
przepraszam mam jeden z nich, drugi to 15-82 który na 200% ma dwa ostrza
PHO 1 oglądałem wczoraj w Praktikerze, PHO 20-82 również wczoraj w Lerła Merlę, obracałem wałami i oba mają po jednym ostrzu. W 3100 w wyposażeniu standardowym jest "Nóż do struga z węglików spiekanych (2 608 635 376)", co sugeruje że jest to narzędzie jednoostrzowe, bo trudno żeby do dwuostrzówki jeden nóż dodawali. 15-82 może sobie mieć dwa noże - to seria niebieska, a ja przecież podlinkowałem zieloną :)
PHO 1 - a to ja mam dziwną wersję, bo miałem go wyposażony w 2 noże i nawet robiłem na to reklamacje bo wałek był uszkodzony. Nawet człowiek z boscha to potwierdził, niemniej sprawdzałem to 2 lata temu i od tamtej pory może się to zmieniło i teraz dają wałek z jednym ostrzem. Co jest dość dziwne bo niemal każdy robi strugi dwuostrzowe od nabardziej tantetnych marketowych tanich strugów, po przez znane Einhelle czy B&D po sprzęt czysto profi typu Makita, AEG czy Dewalt.
PHO 15-82 to zielona linia nie niebieska;))
A widzisz, nie napisałeś że to PHO, wrzuciłem w gugla samo 15-82 i wyrzuciło to: http://www.skapiec.pl/site/cat/513/comp/738616 Jak dodałem teraz PHO to wywaliło i zieleńca :)
Może dlatego że nie napisałem ci że handluje tylko zieleńcem;) Nie zmienia faktu że być może bosch zredukował koszty i teraz PHO 1 robi już z jednym nożem? nawet nie zwróciłem na to uwagi. A to niedobrze świadczy o Boschu moim zdaniem. Mój wujek ma struga z markety za 50zł i są dwa ostrza(za które płaci 30zł;)), znajomy ma strug z Einhella i ma dwa ostrza, czy ktoś się przypadkiem z Boscha nie pomylił??
Jaki strug akumulatorowy polecacie? Myślałem o AEG, znalazłem promocję że w zestawie z akumulatorem jest taniej, a już od dłuższego czasu okładam zakup i w sumie cena teraz przystępna i chyba się zdecyduję.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.