Strug elektryczny ale jaki??

G
Adam_JC 2009-05-16 00:00

Strug elektryczny ale jaki??

POtrzebuje strug elektryczny do stosowania w domu do majsterkowania teraz naprzyklad robie regal i potzebuje wyrownac deski cena ok 300 zl maks 400 Chcialbym aby strug posluzyl z kilka lat Myslalem nad boschem tym z zielonej linii lub ryobi 750 W Co byscie polecili?

G
JK 2009-05-16 00:00

Re:Strug elektryczny ale jaki??

Ryobi sobie odpuść, cięzko z serwisem, zamiast tego wolałbym coś o wiele tańszego;P jak się popsuje kupie nowy.
W Obi jest bardzo fajny sturg z NuToola, MP710 kosztuje niecałe 90zł, fakt to tani chińczyk, ale wiem że ten model jest calkiem dobry jak na tą kasę. On w innych sklepach potrafi kosztować i 160zł. Ma 710 W, 82mm szerokość strugania, 2 mm grubość wióra.
Jeśl chcesz coś lepszego dobry jest też Einhell RT-PL82, też chińczyk ale mocniejszy znacznie, można już nim popracować sporo i ma opcje też wręgu. W cenie ok 250zł.
MOżesz też wziąć boscha czy B&D ale cena tych strugów to ponad 300, bosch jest malutki, tylko 550w, B&D ma 650 W. Odczujesz różnice po gwaracji, gdzie Bosch czy B&D ma dostępne części, Einhell troche gorzej ale też da się, Nutool w zasadzie kupiesz nowy;P Są jeszcze strugi Skila, coś jak Einhell tylko z lepszym serwisem.

G
Adam_JC 2009-05-17 00:00

Re:Strug elektryczny ale jaki??

Wiesz co ja mam pare kilometrow obok siebie dilera ryobi i jak sie okaze ze maja serwis i z czesciami jest w miare to go wezme Bo mi sie jego wyglad podoba a przede wszystkim ma to czego potrzebuje w strugu. ten strug ryobi to dobra maszyna? JAk jes z jej wytrzymaloscia?

1