Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Witam, jakieś 3 miesiące temu kupiłem kosę marki Nordkraft i już w pierwszych 2 tygodniach bardzo tego żałowałem. Teraz żałuję jeszcze bardziej wyrzuconych w błoto 400 zł, ale do rzeczy. Postanowiłem kupić porządną markową kosę Stihl albo Husqvarna. Mam do koszenia 24 ary, głównie wysokiej trawy, pokrzyw i haszczy, Dealer w Stihl doradził mi model FS130 zaś w Husqvarna model 535RX. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić, która z tych kos jest lepsza? Jestem w tym zielony i nawet nie wiem za bardzo na co patrzec poza mocą. Wiem, że Stihl ma 4 suwowy silnik, który jest niby bardziej oszczędny. Proszę o pomoc.
Na oszczędność paliwa nie patrz, jak ktoś chce oszczędzać to niech kupi ręczną kose i napiera. ;) Ja polecam Stihla, bo mam, ale zwykły silnik dwusuwowy. Znając życie Husqvarna też jest dobra, a różnią się szczegółami.
535RX ma zdecydowanie lepszy silnik. Jak chcesz komfortową pracę, szczególnie długotrwałą, to dołóż do 535RXT.
a są dostępne jakieś testy tych urządzeń? Swoją drogą myślę że to zależy na jaki model się trafi. Bo to są dwie równorzędne firmy. Husqvarna zawsze się drożej ceniła i jakość miała wysoką. Ale teraz różnie to z tym jest. Przydały by się jakieś testy i opinie użytkowników oraz spis najczęstszych awarii żeby coś można o danym modelu powiedzieć i polecić
Nie ma żadnych wiarygodnych testów. W Polsce silnie promowane są 2 marki, co za tym idzie uznawane są za najlepsze, a jak już ktoś kupi, to chwali pod niebiosa, bo nikt nie lubi się przyznawać że wydał kupe pieniędzy na coś, co nie do końca mu odpowiada. I tak koło się zamyka.
wiem że to stary temat - ale mam oba modele u siebie, nieco dłużej fs 130 (wcześniej miałem FS87), i mogę tylko powiedzieć że HSQ się nie umywa do STHILLa - przynajmniej w przypadku porównania tych dwóch modeli. W przypadku Sthila: - mniej wibracji dzieki 4-mix - lepsze wyważenie - większa odczuwalna moc (mimo tego że na papierze jest odwrotnie) - więcej akcesorii możliwych do zamontowania, - jest tańszy Jeżeli miałbym kupować już Husqvarne to jakiś wyższy model - tylko że wtedy wchodzimy powyżej 3000 zł
Posiadamy w naszej stajni 2 marki husqvarna I sthil maszyny obie dobre ale do husqvarny nie ma co porównywać sthil puchnie A husqvarna nawet nie pęka przez 10 godzin non stop pracy mówię o modelach profesjonalnych oczywiście takich jak 535 545 .
Witam mam kosy sthila i powiem z czystym sumieniem że są gorsze od husqvarny ale to jest moja opinia potwierdzona w pracy pozdrawiam.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.