STIHL 026. Problem z obrotami. Spadek mocy. Gaśnie. Prowadnica. Łańcuch. Gaźnik. Serwis STIHL.

G
ToMeK 2011-01-20 17:20

STIHL 026. Problem z obrotami. Spadek mocy. Gaśnie. Prowadnica. Łańcuch. Gaźnik. Serwis STIHL.

Witam,
Potrzebuję pomocy. Posiadam piłę spalinową STIHL 026.
Jeżeli chodzi o odpalanie nie mam większych zastrzeżeń,
tylko czasem (gdy jest zimna) ciężko ją "rozruszac" - potem jest OK.
Problem polega na tym, że gdy podczas pracy przyłożę prowadnicę do drewna, dodając przy tym więcej obrotów dostrzegam charakterystyczny spadek mocy, piła "dusi się" / "dławi się", łańcuch się zatrzymuje, a sprzęt gaśnie. Zawiozłem ją do serwisu STIHLA, gdzie wyregulowano mi obroty.
Łańcuch mam w b.dobrym stanie. Gaźnik przeczyszczony, a problem pozostaje. Może jakieś propozycje rozwiązań ???
Proszę o pomoc w tej sprawie. Dziękuję i pozdrawiam.
_Tomek.

G
irek 2011-02-22 19:17

Re: STIHL 026. Problem z obrotami. Spadek mocy. Gaśnie. Prowadnica. Łańcuch. Gaźnik. Serwis STIHL.

miałem ten sam problem przepompowałem wężyk w zbiorniku wymieniłem filterek i jest ok

G
Nickolast 2011-03-18 12:14

Re: STIHL 026. Problem z obrotami. Spadek mocy. Gaśnie. Prowadnica. Łańcuch. Gaźnik. Serwis STIHL.

Witam. Może banalne pytanie, ale jak się przepompowuje wężyk?

G
Slawek1 2011-03-18 19:58

sprawdź;
Czy smarujesz łożysko igiełkowe? Cy jest smarowanie łańcucha? Czy gwiazda zwrotna w prowadnicy jest nasmarowana?
Slawek

1