Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
W ciągu 3 lat kupiłem 4 pilarki STIHL MS 170 (do prac na dachu,cięcie łat,desek itp.)2 z nich pracują bez awaryjnie a 2 po upływie od 3-5 miesięcy się zatarły.Po oddaniu ich NA GWARANCJI serwis oddalił naprawę ponieważ stwierdzili ze używałem nie oryginalnego oleju do paliwa.Po udowodnieniu że nie mieli racji stwierdzili że winne jest paliwo(tylko orlen 98) STIHL GWARANCJE DAJE ALE NIE WIADOMO NA CO KLIENTA MA W D.... !!!!!!
Witam widze że masz problem z gwarancją, ale niewiem oco ci chodziło z tym paliwem 98 bo jeśli takie lałeś to maszyny napewno zatarłeś a jesli lałeś 95 i oryginalny olej STIHL, ale nie taki kupiony na cepeenie, to powinny przejśc na gwarancji lecz wiele zalerzy od chęci serwisu. Powinieneś je dobże wyczyścić zanieść do innego serwisu STIHLa i powiedzieć że te maszyny pracowały po pare godzin, a jeśji serwis będzie OK to gwarancje tak opisze STIHLowi że wymienią ci cały silnik więc nie poddawaj się i walcz o swoje. Ja miałem ostatnio taki przypadek że gościu który kupił profesionalną MS361 po paru mieśiącach przyniusł mi ją na gwarancje i powiędział że nierówno pracuje więc wysyłalismy ją STIHLowi 3 razy i w ostateczności STIHL wymienił mu wszystko oprucz karteru. I takie zatarcie to pikuś i to na gwarancji przejść powinno. Pozdrawiam
Paliwo zawsze ze sprawdzonej stacji ,olej również ZAWSZE ORYGINAŁ a piłę oddali mi z serwisu w częściach w kartonie i nawet nie wiem czy jest kompletna DZIĘKI ZE ZAINTERESOWANIE
Swojego czasu dużo się nasłuchałem o tym że stihl dziaduje jeśli chodzi o serwis i czasami się tak zachowuje jakby zupełnie im nie zależało na polskich klientach i widzę, że tutaj raczej nic się zmieniło, a jak to wygląda w husqvarnie?
O nie tak to oni nie mogli z tobą pojechać. Jeśli to jest piła na gwarancji i jeśli serwis jest czegoś wart to muszą ci ją złożyc w całość i muszą wysłać ją do STIHLa z takim opisem jakim chcesz. Teraz ja wam coś powiem. Większość muwi, że STIHL i HUSQVARNA to takie znane i drogie firmy a z gwarancią unich to kicha. Tak wcale niejest bo mi sie zdarzyło może 3 razy że pilarka nie została uznana na gwarancji ale to była perfidnie wina obsłudującego maszyne a nie samej maszyny. Uznanie gwarancji dużo zalerzy od serwisu w, których mechanicy sami z gury mówią, że sprzęt nie przejdzie na gwarancji i nie wysyłają jej bo poco wydawać 15 czy 20 zł na kuriera. Nasz serwis woli wysyłać taki sprzęt na gwarancie bo za naprawe klijęt nic nie płaci i się cieszy a serwis zarabia na naprawie gwarancyjnej. Pozdrawiam
Kolego. Mylisz pojęcia Autoryzowanego Serwisu,z serwisem Stihla. Autoryzowany jest tylko podwykonawcą, a serwis Stihla(w Tarnowie Podgórnym pod Poznaniem-adres na karcie gwarancyjnej) jest ostateczną instancją do podejmowania decyzji. Z drugiej strony po 1 nie dziwię się że serwis oddał Ci rozebraną,bo sami tak robimy,chyba że ktoś decyduje się na odpłatne złożenie. Wycena i rozebranie jest bezpłatne. Z drugiej strony nie sądzę żeby tam coś brakowało. Ale jeśli na karcie gwarancyjnej KAŻDEJ firmy produkującej silniki dwusuwowe piszę,że zatarcie nie podlega gwarancji- to nie pisze tak tam bez powodu. Po prostu piła NIGDY się "sama nie zatrze-trzeba jej w tym pomóc. A dlaczego Autoryzowany Serwis nie wysłał piły do oceny w Serwisie Centralnym???,ano pewnie dlatego,że nie chciałbyś zapłacić za wysyłkę w dwie strony około 50zł i dostać pismo który stwierdzało by to samo,tylko by były dokładne wyszczególnienie przyczyny zatarcia. Nie pisz że Stihl ma gwarancję nie wiadomo na co i klienta ma w d.... Mieliśmy do tej pory 3 sytuacje usterek gwarancyjnych tkwiących w wyrobie.(wada produktu,lub materiału) WSZYSTKIE ZOSTAŁY UZNANE-jedna piła została wymieniona na nową-to nas samych zdziwiło. I nie bronię tu firmy Stihl,bo jedną odmowę tak uzasadnili,że ich wyśmiałem-wina klienta ewidentna,ale uzasadnienie do d.... A najciekawszy przypadek jaki miałem to kolegi. Tak jak Ty robi dachy.Ma 3 pilarki 2 Ms180 i 1 MS250. Kupił od nas Ms250 i po pół roku przyszedł z nią że mu się zablokowała. Pomyślałem, a pewnie coś z kołem linowym(tydzień wcześniej miałem przypadek piły,w której źle został odlany starter-gwarancja uznana). Fakt mój błąd nie sprawdziłem jak wygląda paliwo przy nim. Tylko potem na warsztacie okazało się że paliwo jest "suche". Zadzwoniłem do niego żeby podjechał,pokazałem mu- nie chciał uwierzyć. Dopiero jak dosadnie mu to powiedziałem i udowodniłem-uwierzył. Całe szczęście skończyło się tylko na wymianie łożysk-cylinder nie zdążył ucierpieć. Ciężko mi oceniać Twój przypadek,oryginalny olej(na pewno nie z CPN-U z napisem do Stihla??),znasz się na obsłudze. No to w przypadku tak małych pił jak MS170 to może być niewłaściwa obsługa filtra powietrza,lub źle lub słabo naostrzony łańcuch!!!,pewnie niektórych zdziwię,ale tak jak piły powyżej 2,5KM bardzo tego nie odczują tak poniżej,łańcuch odgrywa ogromna rolę. PS.A tak moim skromnym zdaniem,serwis zachował się idiotycznie,on nie powinien gdybać,on powinien jedno znacznie pokazać Ci co było przyczyną zatarcia. Przecież to zawsze widać. Nie zrażaj się,a spróbuj dać ją do innego serwisu i niech Ci powiedzą co mogło być przyczyną zatarcia i wyeliminuj ten błąd-co prawda zawsze możesz zmienić markę,ale nie sądzę że to będzie właściwe. Pozdrawiam Paweł.
Wiem doskonale co to jest ałtoryzowany serwis STIHLa bo my taki mamy. Wiem gdzie jest serwis STIHLa, wiem jacy tam są mechanicy, wiem jaki jest tam przedstawicie itd. W gwarancji jest napisane jak byk że membrany nie podlegają gwarancji a jednak STIHL to uznał bo maszyna nie miała nawet 1 miesiąca i wymienili cały daznik bo napisałem im że maszyna pracowała około 10 godzin i co. Wiele zalerzy od ałtoryzowango serwisu, czy im się chce wysłać i porządnie opisać usterke, czy jednak nie. Niechciałem nikogo obrazić. Pozdrawiam
Nikoś. To było jak w temacie do kolegi Dachkama, a nie do Ciebie. A wiadomo, że na wszystkich przypadkach są wyjątki. I nie dziwię się że w nowej pile uznali membrany. My wysyłaliśmy kiedyś zatartą pilarkę, bo nie mogliśmy jednoznacznie stwierdzić co było przyczyną. Stihl stwierdził jaka przyczyna, dla nas już było wszystko jasne, ale opis jaki do tego dali był tak idiotyczny, że ich wyśmiałem. Stąd mój poprzedni post. Pozdrawiam.
Słuchaj Paweł tam w STIHLu jest taki jeden mechanik który lubi odstawiać kabarety nie napisze ci jak on się nazywa bo to nie ładnie ale z tych maszyn które wysłaliśmy to prawie wszystkie przeszły. Dlamnie liczą się 2 słowa DAMY RADE i tak ma być. Powiem ci tak że wiele razy klijęci przynosili mi alkochol z podziękowaniami, osobiście jestem abstynętem i tego się tyle nazbierało że mam pełne 2 barki. Więc troche tych gwarancji uznali. Pozdrawiam i niemam żadnych pretęsji do ciebie.
Jak pisałem wczesniej mam 4 piły stihl 1 husgvarne 4 różne sprzęty z silnikami podobnej konstrukcji wszystkie jadą na wspólnie kupowanym paliwie i wszystko działa bez większych problemów .Ostatnio uszkodzoną pilarkę wiozę do głównej siedziby firmy stihl do Poznania osobiscie. ODPISZĘ
Stil żadko uznaje cos na gwarancji, mój kuzyn ma serwis Stila i często narzeka na ich "widzi mi się", i na bzdurne uzasadnieniia odżucenia gwarancji.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.