Stayer - czy to się opłaca?

G
marekwawa 2012-07-02 08:37

Stayer - czy to się opłaca?

Witam ostatnio dostałem propozycję kupna dwóch narzędzi tej marki chodzi dokładnie o szlifierkę do ścian i sufitów LP600E i Mieszarkę M1200 ... nie powiem cenę dostałem dobrą ... no ale czy nie lepiej wybrać lepszą (bardziej znaną) firmę czy z tą nie jest tak źle? (chodzi o wykonanie, jak się pracuje no i serwis bo z tym różnie bywa) ... jeśli ktoś może mi pomóc to będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam

G
ethan 2012-07-02 09:23

Re: Stayer - czy to się opłaca?

Stayer to marka, której odpowiedniki znajdziesz też u Keyanga i Celmy. Mają tego samego producenta. Więc pisanie o nich, że to hiszpańskie narzędzia profi jest trochę na wyrost. Niektóre z narzędzie sprzedawanych pod marką Stayer znajdziesz taniej np. w DWT. Więc nie warto przepłacać moim zdaniem.

G
uśpiony 2012-07-02 09:35

Witam ja robię narzędziami stayer już ponad 1 rok, i jestem zadowolony, są dobre za rozsądne pieniądze.Polecam młotek hd 5.

G
marekwawa 2012-07-02 09:41

no własnie mi zachwalali go bardzo ... ale ciekawe czy to nie przez to, że muszą bo coś tam ... jak to teraz w sklepach jest ... dlatego wolę poznać opinie kogoś kto już na nich robił ... najbardziej interesuje mnie ta LP600 widziałem filmik z testów i wygląda ciekawie ... no ale mogli zapłacić za ten test żeby dobrze wypadł

G
marekwawa 2012-07-02 09:42

no własnie mi zachwalali go bardzo ... ale ciekawe czy to nie przez to, że muszą bo coś tam ... jak to teraz w sklepach jest ... dlatego wolę poznać opinie kogoś kto już na nich robił ... najbardziej interesuje mnie ta LP600 widziałem filmik z testów i wygląda ciekawie ... no ale mogli zapłacić za ten test żeby dobrze wypadł

G
ethan 2012-07-02 10:49

@uśpiony - uśpiony user, czy uśpiony marketingowiec firmy S?
@marekwawa - zachwalają, bo muszą sprzedać. Testy....czy mówisz może o portalunarzedzi/gazecie narzedziowej? Czy są wiarygodne? A czy widziałeś w tym periodyku chociaż raz test jakiegokolwiek narzędzia, w którym pokazano jego wady, bądź niedoskonałości? Czego dowiesz się z testów urządzeń akumulatorowych publikowanych w gazecie i portalu? Ile czasu potrzeba na wkręcenie wkręta w sosnową belkę. Naprawdę, bardzo przydatne i miarodajne te testy... :D:D:D:D:D:D

Czy za te testy się płaci? Hmmm...a jak myślisz? Najlepiej zadzwoń do GN i zapytaj - powiedz, że jesteś dystrybutorem i chciałbyś opublikować u nich tekst, bądź test...

Dla mnie portal i gazeta nie są nawet w 10% wiarygodnym medium. Z pewnością nie jest to godna rekomendacja dla kogoś, kto szuka narzędzia...

Jak chcesz zaryzykować i kupić Stayera to kupuj. Ale miej świadomość, że może znajdziesz to narzędzie z inną nalepką i jeszcze tańsze ;-)

G
ethan 2012-07-02 10:55

jeszcze jedno w kwestii testów: proponuję poszperać w necie i sprawdzić kto jest autorem tych tekstów i testów: 2012-06-26 | Autor: Marek Pudło, pins

http://www.goldenline.pl/marek-pudlo2

Fajnie, że elektronarzędzia testuje geolog-freelancer. Może to dlatego są te testy tak ambitne;-)

G
marekwawa 2012-07-02 11:22

ethan dzięki za konkretne odpowiedzi ... tak myślałem, że ta GN to nie dokońca wiarygodne źródło ... a Ty robiłeś tym DWT?

ja zaraz będę miał Stayera na teście u siebie i zobaczę co to jest ... ktoś chce bardzo mi go sprzedać

G
zbychu 2013-08-10 21:07

Marekwawa sporo czasu mięlo, jeśli jesteś jescze aktywny to daj znac jak sie sprawdziła ta szlifierka stayera...

G
szott 2013-08-24 23:51

Zbychu ja mam tę szlifierkę juz trochę czasu. Jestem budowlańcem wiec przydaje się bardzo. Wg mnie jest dobra i warta swojej ceny...

G
m85 2013-09-09 21:15

Stayer- stayer-lp600e-szlifierka-do-szpachli taka żyrafka, napisz cos więcej o niej, zmieniam szlifowanie z ręcznego na mechaniczne, na pierwsza szlifierke sie nadaje?

G
Siła Jest w Nas 2014-04-30 15:42

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1