Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
mam stihla ms 180 . Łancuch byl niedawno ostrzony a mam problem z przecieciem grubszego kawalka drzewa. Prowadnica szybko sie grzeje a silnik meczy. Czy wina moze byc tylko po stronie tepego lancucha??????
A smarowanie łańcucha jest dobre ?? tzn. czy wylot oleju nie jest zatkaty?? no chyba że nie używasz oleju w ogóle :D
jest jest. zbiornik pelny, lancuvh mokry.
Może po prostu masz za słabą piłę do tej grubości drzewa. Jeżeli łańcuch był ostrzony w serwisie, a nie w domowym warsztacie to raczej jest dobrze zaostrzony. Wg mnie ta piła jest za słaba do tego. A tak na marginesie to o jakiej średnicy drzewa mówisz ??
w tym momencie mam problem z drzewem o sredincy okolo 25cm a kilka dni wczesniej cialem duzo grubsze i nie bylo problemu
No to pomysłu nie mam żadnego. Może przedtem ciąłeś grube drzewo ale miękkie a teraz masz cieńsze ale za to twarde :] Może prowadnica jest skrzywiona, albo zgnieciony jest rowek w niej. Najlepiej będzie jak odwiedzisz serwis, no chyba że ktoś inny ma jakieś propozycje. Pozdr
spiłuj ograniczniki głębokości na łańcuchu, byle nie zamocno, bo Ci ją wyrwie. co 3 ostrzenia łańcucha, powinno sie lekko zjechać ograniczniki płaskim pilnikiem. ograniczniki są na tym samym ogniwie co ząb skrawający(przed) pozdro
zauwazylem ze naciag lancucha nie jest jednakowy w kazdym polozeniu. Cos mam przeczucie ze bedzie do wymiany....:(
a ja zapraszam do forum pilarzy www.pilarz.net to jest foru mpilarzy gdzie na pewno znajdziedzie panstwo odpowiedzi na wszelkleio pytania.WIekszosc pialrzy to zawodowcy ale przyjmuja serdecznie kazdegfo i pomagaja tez kazdemu.Naprawde polecam Severnaya.Pisze ten post jako mlody pilarz zawodowy.Propo grzania sie latwo to sprwdzic napenij obydwa zbiorbnik i spal cal yzbiornik na gazie jesli schodza obydwa rono to jest ok jeli oleju bedize wiecej niz 1\4 w zbbiorniku cos nei graze smarowniem przwaznie jednak jet to zataknie glowicy ssacej olej lub odpowietrznikow pod kolem napedu slbe samrownie 180 to czesty problem sa bardzo wrazliowe na jakosc oleju
Najkrocej odpowiem tak: Stihle nają najmniej awaryjne pompki smarowania jeśli chodzi o piły spalinowe...dlaczego bo są całe metalowe .W wiekszosci pil ślimak napędu pompki jest z plastiku i jego "ząbki" się wyrabiaja-od brudu lub zbtaku oleju.W stihlach wystarczy pzrczyścić cały uklad smarowania;najprościej zdjąć pałąk rękojeści i od spaku pod pałakiem jest pompka z typowym gwinten...wkęć tam srubę podwaz do gory i wyciągni...przedmuchaj wszystkie otwory,wężyki i smoczki...i masz naprawione smarowanie:)Tam nie co się zurzyć ,wystarczy zeby uklad był przepustowy.Wiem bo naprawiam:)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.