Serwis BOSCH (niebieski)

G
Łukasz Z. 2009-11-24 00:00

Serwis BOSCH (niebieski)

Witam.
Panowie potrzebuje jak najwięcej opini na temat serwisu gwarancyjnego tych narzędzi. Mam sporo do kupienia i sprzęt mi się też podoba, ale sprzedawca nie był wstanie nic powiedzieć na temat serwisu.
p.s. Panowie tylko prosił bym o konkrety, a nie jak niżej w jakiśm temacie prowadzicie kłutnie. Oczekuje odpowiedzi takich:
np:
1.szybki - załatwili sprawę w 3dni
2.szliwierka wróciła jeszcze gorszym stanie,
itd.
Pozdrawiam i czekam na posty

G
serwice 2009-11-26 00:00

Re:Serwis BOSCH (niebieski)

Sztywna polityka gwarancyjna bezlitosna i bezwzględna.
Ale dobra młotowiertarka GBH 2/26 DFR

G
Wituus 2009-11-30 00:00

Re:Serwis BOSCH (niebieski)

Łukasz Z.
Każdy serwis jest inny generalnie zależy to od regionu w którym mieszkasz i ilości danego sprzętu na rynku. Najlepiej na postawione pytanie odpowię Ci twój najbliższy serwis.
Powiem jak to wygląda u mnie.
GWARANCJE
BOSCH - wysyłka tylko Warszawa 3-4 dni
MAKITA - na miejscu 1-2 dni jeżeli części są na miejscu, w przypadku zamawiania 4-9 dni
PERLES - na miejscu 1-2 dni, jeżeli części są na miejscu, w przypadku zamawiania 4-9 dni
POGWARANCYJNE
BOSCH - na miejscu 1-2 dni, jeżeli części są na miejscu, w przypadku zamawiania 2-4 dni
MAKITA - na miejscu 1-2 dni, jeżeli części są na miejscu, w przypadku zamawiania 4-9 dni
PERLES - na miejscu 1-2 dni, jeżeli części są na miejscu, w przypadku zamawiania 4-9 dni
METABO - 2-5 dni części tylko na zamówienie
HITACHI - 2-5 dni części tylko na zamówienie
DeWalt - 2-5 dni części tylko na zamówienie
AEG - 3-8 dni części tylko na zamówienie
Jeżeli chodzi o czas naprawy to za każdym razem mowa o dniach roboczych czyli pn-pt
Druga sprawa to logistyka danej firmy, moim zdaniem BOSCH nie ma sobie rónych jeżeli chodzi o wysyłke części czy nowych narzędzi, reszta może się od BOSCHa uczyć.

1