sds i aku dewalt

G
slon0011 2010-12-08 17:22

sds i aku dewalt

Mam pytanie obecnie przebywam w anglii i mam okazje kupic zestaw dewalt mlotowiertarka 2kg moc 2,4j i aku 14,4v 2x baterie ladowarka 40 min dokladne numery modeli nie jestem w stanie okreslic ogolnie zestaw to DEWALT DC733KA TWIN PACK.Przymierzam sie do kupna z mysla o remoncie mieszkania w przyszlosci, ogolnie jestem nastawiony na aku 18v lit-jon z udarem i mlotek 3 kg minimum 3,1j MAKITA,DEWALT,HITACHI,AEG ale wlasie znajomy namawia mnie na ten zestaw poniewaz kupil go i jest zadowolony tylko nie wiem czy to nie jest za slaby sprzet a chce go kupic go na lata aha cena to 149 funtow na promocji czyli 600-700 zl prosze o opinie co na ten temat sadzicie

G
JK. 2010-12-08 18:24

Re: sds i aku dewalt

Owszem jako zestaw jest dość tanio. Ale tą wkretarke na lata raczej nie bedziesz miał, akumulator 1,3NiCd moze starczy ci na 2-3lata uzytkowania. A jak sam napisałeś przydałoby by się Li-ion;)

G
slon0011 2010-12-08 18:30

a co sadzisz o mlocie sds 2,4j wystarczy czy moze cos mocniejszego?

G
slon0011 2010-12-08 18:39

a co sadzisz o mlotowiertarce 2,4j wystarczy czy lepiej cos mocniejszego

G
eryk7 2010-12-10 20:51

witam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem młotowiertarki Dewalt25114K moim skromnym zdaniem mistrz , makita się chowa. za granicą naszego pięknego kraju są naprawde dwie szanowane firmy młotowiertarek Hilti i Dewalt,, hilti drogie ale dewalt jest najlepszy . polecam

G
JK. 2010-12-10 23:08

Hehe Dewalt? Ciekawe gdzie za granicą? Może SDS MAXy a nie sds plus;) poza tym Panowie z B&D(dewalt) inaczej mierzą siłę udaru, dlatego sa niby takie mocne np: D25113(3,4J) - a czemu? bo mierzą go na końcówce wiertła(długiego) a nie na maszynie. A Każdy kto zna sie na narzędziach to wie, że z wiertłem siła udaru jest ciut większa;) czyli należy przyjąć że dewalt ma zawsze jakieś pewnie 0,2j mniej niż piszą. Zresztą Podobniejak w Dewalt robią w Hitachi. Za to Metabo, Kress, Makita czy AEG mierzą udar na głowicy sds.

G
eryk7 2010-12-11 18:33

aaa np w skandynawi a np w belgii , gdzie pracyje, makita jest półka wyżej, wiem wiem ludzie podniecają się niezdrowo makitą bo mało kto miał styczność z dewalt. bosch był najlepszy ale modele starszej daty te nowe to szmelc. pozdrawiam

G
eryk7 2010-12-11 18:39

a porównaj cenę dewalt makita, a co do tego że B&D to tak jak bosch zielony i niebieski, tak B&D ma dewalta.

G
JK. 2010-12-11 18:52

A to ciekawe rzeczy opowiadasz;) bo ja myślałem że to głównie Dewaltem ludzi się podniecają;) - zawsza gdy porównują go do hilti. na youtubie jest masa filmików odnośnie dewalta jaki to jest super najlepszy we wszystkim. Szkoda że nie ma w nich za grosz obiektywizmu... Zresztą to normalne w tej firmie, skoro panowie tam pracujący wciskają kity ludziom, że B&D w zasadzie jest półprofesjonalny, że jest coś między makitą a boschem, a Dewalt jest duzo wyżej, że AEG czy Kress to narzędzia amatorskie i jednynie Hilti i milwaukee ledwo dorównuje Dewaltowi..... Tak twierdzą przedstawiciele te firmy;)) - szkoda że zapominają dodać, że B&D robi kątówki bliżej skilla czy einhella w jakości, wyrzynarki mają problemy z kółeczkami potrzymującymi brzeszczot, a podstawowe Akumulatorówki są słabe jak no name z marketu. Nie mówiąc o zawyżonych parametrach udaru w młotach dewalta, głosnych i mających zbyt duze wibracje dużych katówkach, przyciężkawych i źle wyważonych niektórych wkretarkach...

Wiesz może ja wolę AEG czy Kressa, ale wiem że jak ktoś ma lepsze parametry a tą sama cenę, nie wścikam na siłe mówiąc że: AEG jest najlepsze takie jak hilti.... Poza tym o czym mowa, skoro tuż za naszą zachodnia granicą, przoduje Bosch, Kress, Metabo czy AEG a o Dewalcie mało kto pisze?
Zresztą u mnie w regionie przoduje bosch i hitachi;) czy to sprawia że cała Polska jest taka sama? Albo że Hitachi robi najlepsze narzędzia?

G
eryk21 2010-12-11 19:28

pracowałem na kilku młotowiertarkach i o tym się wypowiadam ale fakt, dewalt jak dla mnie najlepszy to szacun dla makity za pilarki łańcuchawe, kres ma niezłe aku ale AEG nawet w ręku nie miałem, nie wypowiem się, mój dewalt pracuje naprawde ciężko i ten udar da się wyczuć, szybkie podkucie nie stanowi żadnego problemy i co ważne zmiana uchwytu naprawde praktyczna rzecz

G
JK. 2010-12-11 23:10

poczekaj rok lub dwa, popracuj, zanim powiesz co jest lepsze, posłuchaj opini róznych osób na temat narzędzi...wtedy twoja czysto subiektywna ocena będzie miała choć ciut poparcia.;)

G
eryk21 2010-12-12 19:51

witam, więc napisz swoją opinie, czy dewalt czy makita, co lepsze co tańsze w serwisie

1