Re:Piła spalinowa

G
Krzysztof 2009-03-24 00:00

Re:Piła spalinowa

Witam! Czy ktoś wie,jak wymienia się filtr oleju w pile STHIL MS 180? Czy można to zrobić samemu,czy trzeba iść do serwisu?

G
Paweł 2009-03-24 00:00

Re:Re:Piła spalinowa

Samęmu będziesz miał problem,należy odkręcić pałąk,żeby to zrobić,ale w tajemnicy Ci powiem że one się nie zużywają, najwyżej trzeba przedmuchać :)P
Pozdrawiam

G
Nikoś 2009-03-25 00:00

Powiem ci,że filtu oleju ni musisz wymieniać wystarczy jak go przeczyścisz. W tym modelu jak i ms170 najczęściej wysiadają przewody olejowe. Odwruc pilarke dołem do gury i pod czarną ramą paąga jest ten przewud i możesz go zauwarzyć. Aby go sprawdzic wystarczy jak wezmiesz płaski srubokręt i lekko naciśniesz na niego, jeśli będzie twardy to jest do wyrzucenia. Zdarza się, że czasami wyskakuje to wystarczy go wcisnąć. Jeśli będzie tak jak ci napisałem to powiem ci jak go wymienić tak aby wszystko grało i pilarka nie musiała odwiedzać serwisu:). Pozdrawiam

G
Krzysztof 2009-03-27 00:00

Witam! Znalazłem ten wężyk od oleju.Przedmuchałem go w stronę zbiorniczka i w stronę prowadnicy.Jest dobrze,czysto ,ale olej nie jest podawany w strone prowadnicy.Na zapalonej pile bez prowadnicy,gdy dmuchne powietrzem w otwór olejowy to wtedy leci,ale tylko przez chwile.Co to może być? NIKOŚ może będziesz znał przyczyne i wiedział jak to naprawić? Podaje Ci swoje gg13721420,tak łatwiej nam bedzie się skontaktować.Pozdrawiam:)

G
bmatusiak 2009-03-29 00:00

Piła spalinowa

Mam pilarke spalinową "MANTA"
Jest iskra,pobiera paliwo i nie odpala
Co zrobic?????
Proszę o pomoc :)

G
bmatusiak 2009-03-29 00:00

Mam pilarke spalinową MANTA
Jest iskra,pobiera paliwo i nie odpala
Co zrobic?????
Proszę o pomoc :)
PRZEPRASZAM "MAKITA"

G
Nikoś 2009-03-30 00:00

Sprawdzałeś jej kompresje, czy niejest podtarta, szczelność uszczelniaczy wału. Jak będziesz miał z tym problem to postaram ci się pomuc. Pozdrawiam

1