re:piła nie pali

G
Grzes 2010-01-08 20:46

re:piła nie pali

Dzięki Sławku za radę - cewka była odkręcana i dlatego myśle że to cewka jak byś mógł to prosze Cię napisz mi jak wygląda regulacja gaznika , przewody były wymieniane a iskra jest mała. Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam

G
Sławek1 2010-01-09 13:07

Re:re:piła nie pali

witam
Nie wysilę sie zbytnio , bo opisywałem to jakiemuś koledze "Diablo"
- wkręc srubę H i L do oporu (ale ostrożnie abyś ich nie uszkodził!) i je wykręc o jeden pełny obrót ( ja mam śrubokręt z cechą)
- uruchom piłę i śrubą S wyreguluj bieg jalowy: wkręcasz to obroty rosną, wykręcasz=obroty maleją- tak zrób ,żeby łancuch się zatrzymał.
- teraz wyreguluj obroty maksymalne śrub H. Wkręcasz śrubę H- obroty rosną, wykręcasz obroty maleją.
- teraz przyspieszenie: jeżeli pila wchodzi na obroty mułowato, zbyt wolno, bezwładnie to wykręcaj śrubę L ( maksymalnie o 1/4 obrotu!) aż będzie przyspieszac z szarpnięciem.
- teraz znowu sprawdź bieg jalowy....
wszystkie czynności mozesz powtarzac kilkakrotnie aż będzie wszystko OK.
Mieszanka paliwowa ma byc nowa wg prawidłowych proporcji!
Ale nic samo sie nie uszkadza. Odkręc tłumik i zajrzyj do cylindra aby stwierdzic w jakim stanie jest tok, jeżeli są pionowe rysy to pila jest zatarta i nie ma mowy o regulacji!
Odsyłam Ciebie rownież do rozkladowek i instrukcji obslugi ktore zdobędziesz z łatwościa w HQ lu b internecie.
pozdrawiam Sławek

1