Prośba o pomoc w wyborze wiertarki do około 300 zł.

G
S@int 2010-07-29 19:13

Re: Prośba o pomoc w wyborze wiertarki do około 300 zł.

A jako uzupełnienie od niego lepiej wiertarkę, wkrętarkę czy wiertarko-wkrętarkę?

Da się tym młotem (oczywiście bez udaru) wiercić też w glazurze??

G
JK. 2010-07-29 20:32

Da się;) tylko trzeba uzyć dobrego wiertła do glazury. Wyjątek stanowi Gres bo do niego potrzeba diamentowych wierteł, dość drogich(nawet najtańsze to koszt kilkudziesięciu złoty)

G
Slawek1 2010-07-29 22:07

Każdo narzędzie : wkrętarka, wiertarka, mlotowiertarka sa przeznaczone do okreslonych prac, natomiast w gamie produktów znajdziesz sprzet proesjonalny oraz przeznaczony do domowego uzytku ( czytaj - niezbyt intensywnej eksploatacji) Różnice będą i to szalone w jakości i... cenie. Narzedzie to podstawa pracy ale Twoje potrzeby należy określic na poziomie amatorskim i taki sprzęt sobie kup. Za 300 zł kupisz i sprzęt z udarem elektro-pnemat. i wiertarkę o mocy 700- 800 W z łożyskiem na wałku
Jeżeli już wiesz czego chcesz to pójdź do sklepu weź do garści narzędzia i zadecyduj
Te najbardziej pogardzane narzędzia f-my Eurotec : mlotowiertarka 130- 170zł, wiertarka 60-100zl. Z niebieskim Eihellem (Global) z praktikera tez się zmiescisz w kosztach..
Powodzenia w pracy.
Slawek

G
Domi 2010-07-29 22:12

Ja bym proponowal zwykla wiertarke tylko taka ktora ma regulacje obrotow w spuscie dzieki temu bedziesz mogl i wiercic i wkrecac.

G
S@int 2010-07-29 22:42

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i rzeczowe porady :) Teraz pozostało mi tylko dokonać zakupu. Raz jeszcze wielkie dzięki.

G
szary 2010-07-31 13:56

Zobacz może Proline - mają elektronarzędzia które zbierają pochlebne opinie.

G
misterZ 2010-08-03 09:46

Ja posiadam wiertarkę Proline kupiłem ją jakieś dwa lata temu więc nie wiem czy takie same wciąż są w sprzedaży, zapłaciłem za nią wówczasz 280 zł, od tamtej pory używam jej regularnie to w domu, to na działce a nawet u teściowej, :) działa wciąż tak` samo dobrze jak pierwszego dnia po zakupie

G
GRzegorz 2017-09-06 14:02

Witaj. Ja od dwóch lat używam Bosh ziel. Psb 650 re. Jestem zadowolony ,przydała się przy remoncie mieszkania , także mieszkam w bloku. Poza remontem średnio co dwa dni jest w użytku ciągłej pracy w garażu a także krąży po rodzinie. Z czystym sumieniem polecam ci taką wiertarkę. Na domowe potrzeby zupełnie wystarcza. Co do wiercenia w betonie , idzie gładko .Max wiertlem Wiercilem 15mm , szło wolno ale się dało . Do 12 mm idzie jak w masło.

1 2