Problem ze szlifierką mimosrodową Boschem PEx 400

G
stach 2009-02-15 00:00

Problem ze szlifierką mimosrodową Boschem PEx 400

Witam.ZAkupilem taką szlifierkę używaną. po sprawdzeniu pracowała i dziłala , lecz po pierwszej próbie odczyszczenia kawałka deski sosnowej przestal mi się kręcic ten talerzyk z papierem. Silnik pracuje.CO się mogło stać?Ile kosztowałaby szcukowa naparwa i gdzie jej dokonać, zeby byłlo dobrze, niedrogo i uczciwie? pytam, gdyż zastanawiam sie,czy nie oddac spredawcy tego tej szlifierki,czy moze ja naparwić..JEstem amatorem, sprzeztu używam do remontu swojego domu..Dziekuję i ozdrawiam...

G
WITUUS 2009-02-17 00:00

Re:Problem ze szlifierką mimosrodową Boschem PEx 400

Ta maszyna nie ma wymuszonego przez przekladnie ruchu obrotowego, wiec raczej jest z nia wszystko wporzadku.
Jezeli chodzi o boscha to tylko model GEX 150 TURBO posiada ruch wymuszony, w PEX 400 jest tylko bezwladnosciowy i na dodatek hamowany pierscieniem oporowym, ktory pewnie jest zuzyty.

G
Michał 2009-02-17 00:00

a moze kolega stach po prostu za mocno ja dociskał do dechy:)
pozdro

G
stach 2009-02-17 00:00

a moze kolega stach po prostu za mocno ja dociskał do dechy:)
pozdro
NIE, nie za mocno- amatorsko, ale od lat posługukję sie elektronarzedziami i wiem, ze takie ustrojstwo rózni się nieco od młota, kilofu itp i nie tzreba używac maksimum siły;-)
Szlifierkę zwróciłem, była mocno wyeksploatowana.Szkoda, bo kiedyś kupiłem 2 wietarki i katówkę boscha zielonego i już jakieś 3-5 lat chodzą bez zarzutu.Wzi.aąłem ze sklepu badziewnego einhella i mam nadzieję odczyscić te framugi ;-))

1