Problem z piłą oleo-mac 940c

G
Andrzej 2009-03-30 00:00

Problem z piłą oleo-mac 940c

Posiadam piłę jak w temacie 6-cio letnią, piła jak zimna ładnie pali i po przecięciu kilku klocków traci moc i gaśnie póżniej już nie można odpalić, musi całkowicie ostygnąć, byłem w sklepie tam gdzie ją kupiłem mają tam taki mini serwis i tłumaczę co się dzieje, serwisant odpalił piłę trochę ją rozgrzał i mówi że z piłą wszystko w porządku nie dał sobie wmówić problemu, proszę o radę bo nie wiem co robić, jak to niewielka usterka to nie będę kupował nowej piły za wszelke rady z góry dziękuję.

G
Nikoś 2009-03-30 00:00

Re:Problem z piłą oleo-mac 940c

Miałem taki przypadek z tą pilarką i wine miały łożyska na wale, ale takiego zachowania może być więcej przyczyn takich jak: lekko zablokowany pierścien, uszczelniacze wału, gaznik, łącznik gaznika z cylindremt itd. Najpierw sprawdz jej kompresje.

G
józek bąk 2011-03-07 14:17

Re: Problem z piłą oleo-mac 940c

Wogule nie powinno sie produkować tych pił ,kupiłem nową piłe poszedłem do lasu ledwo przystawiłem do pnioka szczelił wał i zdarło cylinder mało mi nogi nie urwało łańcuchem ktury oplutł mi sie w koło nogi.Jedyna zaleta tej piły to to że wyrobiłem se mienśnie niosąc ją4 kilometry do lasa ,zaraz wywaliłem ją w paryjo.

G
Loko 2018-01-10 18:05

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1