Pomoc HSQ

G
Karol 2017-07-27 15:42

Pomoc HSQ

Witam
Sprawa ma się następująco, dwa tygodnie temu kupiłem kosę spalinową hsq 535 rx za 2350 zł, wszystko pięknie ładnie dodam że specjalnie kupiłem większą kose z zapasem mocy, bo mówię sobie sprzęt na lata to dam 500 zł więcej a będzie, w zestawie dostałem szelki itd oraz 100 ml oleju na rozruch, pojechałem zatankowałem baniak, rozrobiłem olej i zacząłem kosić, koszenie trwało może z 40 min z przerwami dolanie paliwa, gatka z sąsiadem
itd, kosiłem na 3/4 mocy, upałów nie było,trawa też sredniej wielkości i po tym czasie kosa burkneła 3 razy i zgasła, drugi raz nie odpaliła, zawiozłem kose na drugi dzień bo było już po 16, myśląc że to jakaś mała usterka po dwóch tyg dowiaduję się że kosa się zatarła ..., nie wiem co zabardzo robić serwis myśli że wlałem samo paliwo zamiast mieszanki i wszystko sprowadza się ku temu że będą chcieli żeby ja pokrył koszty naprawy około 1000 zł co robić już pwoiedziałem żę sprawy nie odpuszczę .
Miał ktoś podobny przypadek? Jak sprawa została rozwiązana prosił bym o kontakt i pomoc.

1