Pomiar wilgotności

G
Amator 2014-11-05 08:53

Pomiar wilgotności

Zabieram sie za remont domku dzialkowego chociaz wiem ze pora nie najlepsza. W kazdym razie urlop jest to mozna cos podlubac. W budynku czuje sie wilogoc jak tylko wchodze. Zastanawiam sie ze moge w jakis sposob zmierzyc poziom wiglgoci zeby dobrac do niego odpowiednie matreilay. Nigdy tego nie robilem wiec bede wdzieczny za wsyztskie rady i za polecenie jakiegos dobrego, ale nie zbyt drogiego sprzentu.

G
Oluch 2014-11-05 09:11

Re: Pomiar wilgotności

Ogólnie jeśli czujesz wilgoć to nie potrzbeny Ci juz ten miernik jak jeśli bardzo chcesz to na pewno dobrty i wprawdzony jest stanleya 0-77-030. A tak od strony technicznej, na pewno zrezygnuj z paneli i innych drewnianych wykonczen, bo zgnije raz dwa.. Proponowal bym posadzki zywicze lub poliuretanowe, ale najlepiej poradzic się jakiegos speca w tej sprawie. Bo ejdnow iem - z wilogcia nie jest lekko

G
;;; 2014-11-05 11:03

Wilgotność powietrza w pomieszczeniu zmierzysz zwykłym higrometrem z marketu.
Moim zdaniem dobór wykończenia zależy również od tego, czy w tym domku będzie zimą ciągłe ogrzewanie.
Jeżeli w grę wchodzi położenie podłogi, najtaniej byłoby położyć panele. Pewnie znajdziesz w markecie takie po 15-18zł/m2, Od spodu będzie plastik, od góry drewnopodobna okleina, a w środku paździerz lub MDF zmieszana z klejem. W nich drewna jest jak na lekarstwo, więc możesz zaryzykować. Ja takie panele mam na zewnątrz pod dachem i jest OK. Jeżeli w grę wchodzą nowe posadzki, to nie zapomnij położyć ocieplenia.Pozdr

G
Mike 2014-11-05 11:04

po czasie dodanie postu i błędach w tekście wnioskuję że jesteś jednym i tą samą osobą - handlowcem amatorem.

G
::: 2014-11-05 11:06

Re: Re: Pomiar wilgotności

po czasie dodanie postu i błędach w tekście wnioskuję że jesteś jednym i tą samą osobą - handlowcem amatorem.

Zajrzałem na forum tak samo jak Ty :) A co niby w/g Ciebie zareklamowałem ?

G
Amator 2014-11-05 13:27

Nie wiem czmeu twierdzisz ze sam sobie odpowiadam ale moze to fobia wiekszosci osob na fopurm. szkoda ze dzis nie mozna nawet o nic zapytac. w kazdym razie wezme pod uwage rady goscia bo po odpowiedzi olucha niczego sie nie dowiedzialem

G
Amator 2014-11-05 13:34

A co do ogrzewania, nie jestem w stanie byc tak codziennie ale raz dwa razy w tygodniu mialem w planach podjechac i rozpalic w piecyku.

1