polskie narzedzia

G
boru br 2009-03-03 00:00

polskie narzedzia

Witam,
Czy jest jakis polski porducent narzedzi, ktore sa projektowane w Polsce? np. design, layout, plastikowe obudowy czy nawet formy?
Zastanawiam sie w jakim stopniu jestesmy rozwinieci w tej branzy.

G
Rufus 2009-03-03 00:00

Re:polskie narzedzia

http://www.encelma.com.pl/
Kiedyś bardzo popularne -do dzisiaj mają swoich zwolenników .
Nie wiem jak to teraz jest z produkcją czy robią je u nas czy za Wielkim murem,więc i o jakości wiele powiedzieć nie można.
Wiem jedno -stare Celmy jeszcze z czasów komuny pracują do dzisiaj i mają opinię nieśmiertelnych:)

G
Administrator 2009-03-03 00:00

Redakcja zgadza się z przedmówcą w 100% CELMA do dziś cieszy się popularnością, mam na myśli tutaj kilka modeli elektronarzędzi.
Elektronarzędzia te mają starą, prostą konstrukcje - jaka jest w ciężkich warunkach nie zawodna.
Proszę pamiętać że firma CELMA to jednocześnie producent wirników do elektronarzędzi i nie tylko i te są też bardzo mało zawodne.

G
krzymek 2009-03-03 00:00

i nie zapominac o starych wyrobach tej firmy ktore dzialaja dluuuuuugie lata ja sam mam wiertarke celme stara bez udaru ale nie zawodna

G
Maariusz 2009-05-24 00:00

W mojej Celmie 500W kilka lat temu spalił się wirnik i dałem ją koledze na części. Za wiele się nie napracowała. W tej chwili za podobne pieniądze można kupić wiertarkę De Walt co właśnie uczyniłem

G
JK 2009-05-28 00:00

Co do produkcji w polsce, to np Baterie litowo-jonowe do Boscha PSR robi się w u nas;) - ciekawostka

1