podpurki/ kobyłki pod samochód

G
wojtas 2011-03-21 08:45

podpurki/ kobyłki pod samochód

Witam wszystkich!!!
Chciałem się poradzić odnośnie zakupu podpórek(kobyłek) samochodowych. Noszę się z zamiarem zakupienia 2 szt. takich podpórek.
Obecnie są takie na promocji w Lidlu 2 szt za 49zł. maja maksymalna wys. podnoszenia ok 37cm. oglądałem już je i nie różnią się niczym od tych oferowanych na aukcjach czy w bardziej wyspecjalizowanych sklepach. Czy ktoś używa może takich lub podobnych podpórek?? Zastanawiam się czy jest sens w ogóle takie coś kupować? czy lepiej uciąć sobie jakiś pieniek czy coś w tym stylu? Te podpórki nie mają w sobie podnośnika, czyli i tak musimy najpierw podnieść samochód a później podkładać podpórki!
Z góry dziękuję za pomoc!

G
Gość 2011-03-21 14:18

Re: podpurki/ kobyłki pod samochód

Wojtas, zapytam przewrotnie - czy Twoje nogi i cała reszta jeszcze Ci się w życiu przydadzą? Oglądałem te kobyłki - o ile jeszcze kwestia elektronarzędzi z Lidla jest dyskusyjna, o tyle kobyłki za niecałe 50 PLN to rosyjska ruletka. Są wykonane z dość cienkich profili, ja wolałbym dopłacić drugie tyle i zlecić wykonanie podpórek ślusarzowi. Chyba, że chcesz opierać na tym smarta, albo fiata 126p - wtedy to jest optymalny wybór.

G
qwerty 2011-03-21 19:37

Ja mam i spisują się świetnie, bardziej poręczne jak pniaczek i deski(złapać ręka, podstawić/wyjąć), mniej miejsca zajmują też pod samochodem.
I nie podpieram na nich malucha a 2 razy większy samochód.

G
Gość 2011-03-21 20:37

Qwerty - jesteś w taki razie szalenie odważnym facetem, żeby auto ustawiać na kobyłkach ze spożywczaka. Widziałem je, nie wzbudziły mojego zaufania.

G
kawu 2011-03-22 09:56

Ja tak samo zleciłbym zrobienie kobyłek. Nie ma co ryzykować zdrowie najważniejsze. Cenowo podejrzewam że wyjdzie na to samo.

1