Pług wirnikowy husqvarna

G
Piotr Mackiewicz 2009-03-12 00:00

Pług wirnikowy husqvarna

Niby po co komu pług wirnikowy na początku wiosny ale z tego co widzę to husqvarna mocno obniżyła ceny i tak tanio to chyba jeszcze nigdy nie było i pewnie już nigdy nie będzie, a ja mam duży parking i staram się myśleć przyszłościowo tylko dwa pytania: Jak się sprawują silniki tecumsheh i czy lepiej wybrać sprzęt z tym silnikiem czy z briggs & strattonem. I drugie czy taki pług można używać na płaskim dachu hali? Regulują to jakieś przepisy czy nie?

G
Stanisław 2009-03-12 00:00

Re:Pług wirnikowy husqvarna

Silnik Tecumsecha mają słabą opinie w Polsce.Były produkowane
we Włoszech ale ta fabryka została zamknięta.Natomiast silniki Snow były i są produkowane w USA .Są to silniki tylko do odśnieżarek i są najwyższej jakości i szczerze polecam.

G
Piotr Mackiewicz 2009-03-14 00:00

Dziękuję za opinię i pozdrawiam.

G
Paweł Cinek 2009-03-19 00:00

To że mają słabą opinię nie oznacza, że są słabe. Poprostu rzadko się je spotyka więc nawet nie miały za bardzo jak wyrobić sobie marki, przynajmniej tak mi się wydaje. Kolejny argument to wiarygodność Husqvarny. Wątpię żeby montowali w swoich odśnieżarkach jakieś kiepskie silniki, bo to uderzyło by w nich a nie producenta silników, co nie zmienia faktu, że też uważam silniki briggsa za dużo lepsze i pewniejsze. Poprostu lepiej się trzymać znanego.

G
paweł 2010-10-25 22:28

Re: Pług wirnikowy husqvarna

Jakość na Stany a jakość na Europę to zupełnie co innego .
Nie zawsze silniki montowane na ten rynek są dobrej jakości wystarczy porównać moce oferowane tu i w stanach o konstrukcjach odlewowych już nie wspomnę .

1