Pilarka Stiga 400 Q wasze opinie Lepsza od Husqvarny lub Stihla ?

G
wyspiarz23 2010-01-01 20:00

Pilarka Stiga 400 Q wasze opinie Lepsza od Husqvarny lub Stihla ?

Witam
Jak w temacie planuje zakup pilarki spalinowej firmy Stiga 400 Q. Niestety nie znam tej firmy, może ktoś miał stycznośćnz pilarkami tej firmy. Szukałem też opinii Stihla 211 lub Husqvarny 440 ale chyba są to zbyt świeże modele żeby ktoś je mógł opisać w necie ale jeśli tak prosze o opinię

G
ogrodnik03 2010-01-13 19:18

Re:Pilarka Stiga 400 Q wasze opinie Lepsza od Husqvarny lub Stihla ?

Witaj.Pewien czas temu miałem styczność ze sprzętem tej firmy,i z całym szacunkiem Nigdy więcej!.
1-brak serwisów,a jak jakis jest to długi okres oczekiwania na naprawę
2-drogie części.
Husqwarna lub sthil.Solidność,serwis,wieloletnia tradycja.
Polecam to pierwsze.
pozdrawiam.

G
wyspiarz23 2010-01-13 22:52

Dzieki za odpowiedz.
Tak przekonałem sie o serwisie a w zasadzie jej braku. W mojej miejscowosci serwis na stronie stigi jest w serwisie stihla, to jak zadzwoniłem czy na pewno jest serwis pan odpowiedział (jak kupiona u nsa to jest serwis jak gdzie indziej nie) żenada. Jest jeszcze inny serwis na pytanie czy jest pan powiedział (juz nie ma serwisu) tak wiec niby są na stronie serwisy a tak naprawde nie ma. Dlatego kupiłem husqvarne

G
janusz68 2010-01-19 12:41

A ja kupiłem trochę mocniejszą pilarkę Stigi, sprzedawca w sklepie doradził mi SP420 i jestem zadowolony. Śmiga jak złoto. Hsqv i stil pewnie też byłyby dobra, ale duzo, duzo droższe...
We Wrocku mam chyba dwa serwisy (a na pewno jeden, tam gdzie kupiłem, na karmelkowej) więc mogę polecić.

G
Bad 2010-06-03 23:30

Re: Pilarka Stiga 400 Q wasze opinie Lepsza od Husqvarny lub Stihla ?

Dla mnie rewelka. W ogrodzie i do wycinki w parkach wystarczy w zupełności.

G
span 2011-09-30 21:44

Re: Pilarka Stiga 400 Q wasze opinie Lepsza od Husqvarny lub Stihla ?

Posiadam tą stige 2 lata.W zasadzie nie jest najgorsza.Cały opał na zimę robię własnie tą piłą,przyznam ze nigdy nie udało się z jej powodu nie przerwać pracy ale to drobne rzeczy:urwany sznurek,zabrudzony filtr powietrza(częsta wymiana).Generalnie reszta jest ok za tą kasę się opłaca wziąć tą piłę pod dach ale nie do częstej zarobkowej roboty bo ktoś ją zrzuci z dachu na trzeciej robocie:)

1