Pilarka spalinowa gaśnie

G
M1NT 2011-08-10 17:21

Pilarka spalinowa gaśnie

Witam
Mam taki oto problem z pilarką spalinową firmy Talon.

Gdy napompuje się jej paliwo pompką, chodzi aż nie wypali tego napompowanego, a sama nie ciągnie i zaraz gaśnie. Gdy dodam gazu, wypali tylko to paliwo które jest w wężyku i zaraz sie dusi i gaśnie. Sama nie zasysa paliwa.

Wymieniony został filtr paliwa i gaźnik, ale nadal jest tak samo.
Co można jeszcze zrobić?
Proszę o pomoc.

G
Tad. 2011-08-10 22:30

Re: Pilarka spalinowa gaśnie

Mam podobny problem ,osobiście tego jeszcze nie przerabiałem , ale ktoś tu napisał ,że przyczyną tego stanu rzeczy może być m.in. podciśnienie w zbiorniku paliwa wywołane szczelnym korkiem od wlewu paliwa.
Sprawdź zawór w korku i spróbuj odpalić przy otwartym zbiorniku paliwa.

G
marcin 2014-08-03 13:35

bak musi byc zamkniety inaczej neodpali. bak na bezyne ma w srodku wezyk I filtr. silnik wciaga bezyne tak, ale bak jest zamkniety, aby silnik mugl wcagnac bezyne , jednoczesnie musi wejsc do baku powietrze. tak jak wlewaz napoj do szklanki wymienia napuj z powietrzem . w gurnej czesci baku z abezyna je taki korek gumowy jesli zostanie zapchany powietsze niewchodzi ,silnik niemorze zassac bezyny bo powitrze niewchodzi

G
kalafior17 2015-01-12 14:52

sprawdź ustawienie gaźnika, do sprawdzenia tak samo łącznik miedzy gaźnikiem a cylindrem tak samo uszczelka przy króćcu ssącym a gaźnikiem.Zobacz cylinder i tłok w jakim są stanie zwróć uwage na stan pierścienia może gdzieś puszczać podciśnienie Może być też walnięty uszczelniacz wału korbowego może nie trzymać podciśnienia. Możliwości jest sporo

G
aaa 2015-01-12 19:16

myśle ze jak dolejesz paliwa to bedzie ok

1