Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Mam wiertarke akum.Mac Allister ale padły skumulatory. Nie moge dokupić bo wypuścili na rynek nowsze wersje wkrętarek i nowe ulumulatory nie pasują.Starych...
witam , posiadam pilarke husqvarna 254 SE niestety nie chodzi tak jak trzeba, mianowicie pilarka po odpaleniu chodzi tylko na ssaniu i nie reaguje w ogóle na dodawanie gazu ( może czasami delikatnie ), gdy wyłączam ssanie to pilarka gaśnie po chwili,po tym jak zgaśnie odpala bez problemu ale ciągle te same objawy ;/, nie wiem o co chodzi Czy są to objawy zatartego silnika, czy może gaźnik szlag trafił ???? POZDRAWIAM i dzięki z góry za wskazówki
Słaba kompresja. Należy wymienic uszczelniacze i pierscien na tłoku.
mogą też być wywalone membrany gaźnika
A może być tak że jest nieszczelność na przewodzie impulsowym. Niewiem jaki jest w tym modelu gumowy czy plastikowy ale ma ogromne znaczenie dla obrotów.
Jeżeli pilarka powieszona na sznurku rozrusznika szybko opada to jak wyżej; do wymiany pierscien i najlepiej za jedna robota uszczelniacze na wale. Jak masz tam niesczelnosci to chocbyś sie zes....Ł nie wyregulujesz pilarki. Sprawdź również gladź na tloku; odkręc tłumik i przez otwor wlotowy spalin bedziesz widzial częśc tloka- jezeli ma rysy to masz klopot do wymiany tlok i oby tlko bo czesto są rowniez rysy na cylindrze, a przy tej pilarce to wydatek kilkuset zlotych. Ale nie należy myślec pesymistycznie. Miejmy nadzieję ,że twoja pilarka ma problemy regulacyjne, atu nie chce mi się pisac i odsylam Cię na foru FIS gdzie problem regulacji byl wiellllokrotnie omawiany. Pilarka to proste urządzenie sam je wyregulujesz i naprawisz pozdarwiam Slawek
na 100 proc. uszkodzona membrana gaznika
na 100 proc. uszkodzona membrana gaznika A która?
nikos czytalem kilka twoich opini i uwarzam ze nasz pojecie o tym co mowisz. ale ja nie o tym tez mam problem z pilarka 4,5 lat temu okazyjnie kupilem pile gl5200m 3,2k,wiem zadna to rewelacja nieoczekiwalem zbyt wiele ale pociela okolo 70m drzewa na opal bez jakiej kolwiek awari w tej chwili odpali i chodzi do momentu rozgrzania sie jak sie rozgrzeje to wariuje na obrotach i gasnie lub szybciej przystapie do ciecia przy samym cieciu tak jak by tracila moc i gasnie a prubujac utrzymac ja na chodzie wciskajac gaz tak jakby sie dlawila igasnie. Prosze dorac co ja boli
Prawdopodobnie pierscienie tłokowe do wymiany.A jak sie nagrzeje i ja zgasisz to zapala?
TAK odpali pracuje ale gdy chce wcisnac gaz to zareaguje i gasnie czasami jeszcze cos zacznie ciac alechwile i gasnie
Zrób tak. Zdejmij podstawe filtra powietrza, przykręć sam gaźnik, włącz ssanie,zdejmij fajkę z świecy. Zaprzyj sobie jakoś pilarke tak aby ci się nie ruszała. Teraz patż w gaźnik i energicznie ciągnij za linke rozrusznika. Jeżeli z dyszy od wysokich obrotów zauwarzysz, że leci benzyna to już wiesz,że pilarka jest zalewana. Jesli tak nie będzie to pisz i wymyslimy co jej jest.
narazie bardzo dziekuje sprawdze i napisze. pozdrowienia
Witam wszystkich Ten sam problem mam ze swoją husqvarną 40, którą niedawno kupiłem. Odpala i zaraz gaśnie. Śruby do regulacji ustawiłem na L 1 1/4 i H 1 1/4. Świeca nowa iskra jest, paliwo dostaje bo wykręcona świeca jest zapocona. Filtr powietrza czysty. Nie wiem jak sprawdzić szczelność komory korbowej i uszczelnień na wale korbowym. Mam miernik ciśnienia i jak go przyłożyłem do otworu świecy i ciągnąłem za linkę rozrusznika to pokazał o,75 Mpa - czy to dobrze? Boję się rozkręcać gażnik. Jak napisał Sławek pilarka powieszona na sznurku nie opada. Czytałem jeszcze o połączeniu gażnika z cylindrem, ze może tam się dostawać fałszywe powietrze, ale gdzie można kupić te łaczniki? Ponieważ nie jestem biegły w tych sprawach proszę o poprowadzenie mnie krok po kroku co mam robić. Do Nikosia Przeżyłem już ponad pół wieku i wiem, że są uzdolnieni ludzie, którzy mają wrodzoną smykałkę do różnych prac. Sam tego doświadczyłem kiedy na początku lat 80-tych miałem malucha i mechanik wyregulował mi luz zaworów nie szczelimomierzem tylko na słuch. Silnik chodził idealnie. A wszyscy się z tego sposobu regulacji śmiali. Dlatego Zyczę Ci młody człowieku samych sukcesów i stałego poszerzania wiedzy. Nie wiem w jakim mieście pracujesz, ale chętnie bym oddał moje pilarki Tobie do naprawy i regulacji., a mam dolmara 116i i husqvarnę 40 no i stihla MS 230, którego jeszcze nie odpalałem. Pozdrawiam
Sprawdź filtr paliwa
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.