Piła tarczowa na prezent

G
Ola 2014-12-01 09:31

Piła tarczowa na prezent

Chciałabym kupić mężowi pilarkę tarczową. Zrobilam juz małe rozeznanie, wiem , że powinna mieć dużą moc i że tnie głównie drewno, ale bardzo twarde. Czy ktoś może poradzić jakiś model. Nie wiem czy to wystarczająca ilośc informacji, jak potrzbene jest coś więcej to mogę wybadać :) Cena nie odrywa najważniejszej roli, sprzęt ma być solidny i pracować orzez lata, z założenia oczywiście.

G
św.mikolaj 2014-12-01 11:31

Re: Piła tarczowa na prezent

Na tak postawione pytanie zaraz odezwą się akwizytorzy badziewia typu tryton i inne einhelle. Jeżeli to ma być ekstra prezent, to oczywiście producentów renomowanych, którzy są powszechnie uznani. Powinnaś znać jeszcze wielkość tarczy tnącej i być może brać pod uwagę wagę urządzenia, bo dla niektórych użytkowników to ma znaczenie. Nie wiem co będzie ciął Twój mąż, ale rozważ również piłę szablastą. To wielu zastosowań jest wygodniejsza i bezpieczniejsza. Tak że szczegółowy wywiad jest raczej niezbędny:)

G
Ola 2014-12-01 11:43

Ech. Ja trochę podsłuchuje, trochę czytam i z tegoi wnioskuje co mu jest potrzebne. Mowi o pile tarczowej na pewno, mowil tez o cięciu skośnym? nie wiem czy to ważne i czy to jakas roznica. Z moich obserwacji wynika ze z rych renomowanych to sa Bosch, Makita, Hitachi? Może ktoś podpowie jakieś dobre sprawdzone modele zebym mogla o nich poczytac i cos wybrac?

P
Pan-wierlło 2014-12-01 14:59

Pilarka tarczowa ręczna?
Piła tarczowa Hitachi C6SS - to jest bez regulacji obrotów
Piła tarczowa Bosch GKS 55 GCE - z regulacją obrotów (w tym wypadku wersja jest droższa)
Piła tarczowa Bosch GKS 190 - Bosch bez regulacji obrotów

G
św.mikolaj 2014-12-01 16:04

Sam model nie ma tu większego znaczenia, a o obiektywną opinię co do samego modelu będzie trudno. Skup się raczej na wielkości i ewentualnej możliwości rozszerzenia funkcjonalności. Jeżeli będzie za mała, no to lipa. Jeżeli będzie za duża, to będzie za droga, za ciężka, trudniejsza (czasami za trudna) w prowadzeniu i droższa w eksploatacji. Pilę do wszystkiego i dla wszystkich za rozsądne pieniądze będzie trudno kupić.

G
1001narzedzi_pl 2014-12-09 14:45

Piła tarczowa Bosch GKS 55 GCE to dobry wybór wraz z regulacją obrotów,co w praktyce znacznie ułatwia prace,warto się zdecydować właśnie na niego,poszukaj w sklepach internetowych gdzie cena będzie niższa.

1