Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
panowie potrzebuję porady jestem na kupnie piły tarczowej, najchętniej kupił bym sprzęt firmy SKILL. toradzcie mi proszę jaki model wybrać 9chodzi mi o piłę głównie do prac domowych. proszę o porady
Skil ogólnie teraz ma dwie wersje narzędzi, tandetne chińskie narzędzia do domu i niby profesjonalne narzędzia Masters. O ile te drugie w stosunku do ceny, są do przeżycia to te pierwsze w 90% są za drogie. Inną troche historią są Pilarki. Ponieważ Skil dość solidnie przykłada się do tych urządzeń, ponieważ to Skil stworzył pierwszą pilarkę tarczową. Jednak są one troszke drogie;) ale czasami warto. Porównywalne są produkty B&D oraz Einhella. Ja osobiście mam ochotę na pilarkę właśnie z Einhella, a że na pewno rzadko bede jej używał starczy mi model BT-CS 1400. Mocna, a dość smukła. I przystępna cena ok 200-250zł.
Pilarki to flagowy produkt Skilla, więc dobrze, że chcesz coś tej marki;) Do domowego użytku mogę Ci polecić model 5155 - ponad 1100 W, głębokość cięcia 55 mm dla 90st. oraz 43 mm dla 45st w zupełności wystarcza do domowych zastosowań (np. grubość blatu kuchennego to 40 mm). W internecie znajdziesz ja za około 200 złotych, ale jeśli masz możliwość, to sprawdź w Praktikerze: nie tak dawno mieli na ten model jakąś szaloną promocję: zestaw z walizką i dwiema tarczami (chyba 24 i 60 zębów - ta ostatnia rewelacyjna do cięcia płyt laminowanych) kosztował 179 złotych, a potem widziałem nawet za 159 PLN. Skill daje dwuletnią gwarancję, a jeśli chodzi o jakość wykonania i ergonomię, to jak dla mnie jest bardzo dobra. W sklepowym zestawie brakowało mi tylko jednego drobiazgu, a mianowicie worka na pył: przy cięciu bez worka strasznie dużo syfu wokoło;) Pozdrawiam, Paweł
BO pilarki nie mają worków i praktycznie nigdzie tego się nie kupi;p ważne aby wylot był przystosowany do rury odkurzacza, wtedy ewentualnie można próbować zaadaptować worek z ukośnicy, lub jakieś szlifierki. Trzeba uważać bo sporo pilarek ma wyloty eliptyczne i wtedy nawet odkurzacz nie pomoże;P.
Mają worki, ale zazwyczaj dostępne jako wyposażenie dodatkowe. Do wspomnianego Skila znalazłem w pierwszym sklepie z maszynami tego producenta, jaki znalazłem przez internet w moim mieście;) A że cena worka cokolwiek kosmiczna, to już zupełnie inna sprawa;) Pozdrawiam, Paweł
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.