piła spalinowa victus vt-40-zadry na łańcuchu !!!

G
muminek0097 2010-11-17 16:28

piła spalinowa victus vt-40-zadry na łańcuchu !!!

Witam serdecznie, jestem tutaj pierwszy raz, więc prosze o wyrozumiałość jeśli coś żle lub nie tutaj piszę.
otóż mam taki problem ,mam ponad rok czasu piłę spalinową victus vt-40 o mocy 2,4km, przez ten czas nie miałem z nią problemów, a teraz się zaczynają, więc pierwszy raz spadł mi łańcuch jak ciąłem drzewo, zaczynałe też mi się robić na odwrotnej częsci łańcucha( nie tej co się ostrzy, ale tej co wchodzi do prowadnicy), zaczeły się robić takie wcięcia, taki szarpany łańcuch, takie zadry, dlaczego to tak się może robić, byłem u mechanika z nią kazał mi nowy łańcuch kupić, i będzie ok, dobra kupiłem i po 2 tyg, znowu to samo zaczynaja się zadry takie robic.z czego to może wynikać może ktoś wie,przez źle się tnie drzewo,bo cięzko łańcuch chodzi w prowadnicy, czasami nawet nie da się przekręcić nim na sucho w prowadnicy. może to przez bęben łożyska,bo takie wcięcia się już na nim porobiły, albo może przez te ząbki na końcu prowadnicy, może one tak robią. nie wiem już sam,

G
Maariusz 2010-11-17 17:07

Re: piła spalinowa victus vt-40-zadry na łańcuchu !!!

Może pompka nie podaje oleju i łańcuch przesuwa się na sucho po prowadnicy.

G
muminek0097 2010-11-17 18:10

olej normalnie dopływa, pompka dobrze chodzi. coś innego to musi być.

G
Slawek1 2010-11-17 19:42

Obejrzyj kółko napędowe, bo masz zużyte- (gwiazda napędzająca łańcuch).
W przypadku gdy już nacina łańcuch to przy znacznym zniszczeniu musisz łańcuch też wymienić ponieważ będzie niszczył prowadnicę!!!! ( o ile już nie jest do wymiany)- po prowadnicy jeździ pilniki...
pozdrawiam slawek

G
muminek0097 2010-11-17 20:09

no są tam takie wcięcia na tym kółku napędzającym, i co mam wymienić tą i prowadnice skoro już zniszczona też. ale po roku czasu żeby tak sie działo już.

1