Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam, kupiłem piłę w X 2008 r. w Leroy Merlin Sosnowiec; chodziła bez problemu, mało używana, w tym roku może 1 godzina pracy, dziś w trakcie cięcia , chwila przeerwy, przekładałem drewno, wystąpił dziwny dźwięk, po czym (ok 10 s pracy na wolnych obrotach) zgasła; po zdjęciu obudowy widzę blokadę ?? zatarty tłok?? nie da się obrócić kołem; czy to możliwe,że się faktycznie zatarła?; Pytanie, czy uwzględnią gwarancję, w karcie gwarancyjnej doczytałem o 24 miesiącach gwarancji pod warunkiem co najmniej 1 przeglądu w ASO; DZIWNE niby husqvarna, a przez ten czas ścieła może 5 m3 drewna; gdzie serwis okolice zawiercia, sosnowca itp. olej jeszcze oryginalny opakowanie z dozownikiem nie ma możliwości złej mieszanki, ponadto używane jeszcze w kosie i kosiarce.
Z twojego postu wynika ,że ciąłeś na starej mieszance i zniszczyłeś pilarkę samodzielnie i własnoręcznie. Stara mieszanka degraduje się ! i po paru tygodniach ma właściwości czystej benzyny!!!! Nie jest możliwe zniszczenie pilarki prawidłowo eksploatowanej.. Jeżeli postępowałeś inaczej niz ja myślę to masz kłopot- może jednak zatarcie nie będzie tak poważne, żeby ja wyrzucić ? Mozę cylinder nie ma głębokich rys , a jedynie jest zniszczony tani tłok? W tym przypadku samodzielna naprawa jest możliwa i opłacalna.... Z resztą na początek poznaj zdanie sklepu co do ewentualnej wymiany, bo czasami robią to od ręki i bez sprawdzania sprzętu. Sławek
NIE NA STAREJ MIESZANCE; mieszanka była świeża, uzywana równocześnie w kosie i kosiarce; chodziło mi o to, że mało pracowała, mam jeszcze olej (do smarowania i łańcucha) kupiony przy zakupie w 2008 r.
Stalo się .... obejrzyj dokładnie to zatarcie. Zobacz przez otwór w cylindrze po odkręceniu tłumika jak wygląda tłok, czy ma rysy..... Slawek
Witam. złożyłem reklamację w miejscu zakupu LM; (na niezgodność towaru z umową); do czasu rozpatrzenia mineło 19 dni; w dniu odbioru okazało się, że piła wróciłe z serwisu z diagnozą zatarta!!! odwołałem się pisemnie od decyzji z uwagi na "niezgodność towaru z umową" (mają na rozpatrzenie 14 dni, w przypadku braku kontaktu reklamacja zostaje uznana); termin rozpatrzenia do 2 tygodni; po 1 dniu telefon - może pan zgłosić się po odbiór gotówki; dzisiaj otrzymałem oficjalne pismo z akcemtacją moich roszczeń (zwrotu gotówki) i stwierdzeniem w/g serwisu po ponownym przeanalizowaniu, że winą było użycie paliwa bez oleju - BZDURA - pilnowałem jak oka w głowie; to chłam; następny zakup, również dzisiaj STIHL MS 211.
Tak, korzystanie z niezgodności towaru z umowa to czasami jedyna droga do odzyskania pieniędzy. sprzedający nigdy nie jest w stanie dotrzymać ustawowych terminów powiadomienia o sposobie załatwienia sprawy.i sam korzystam z tego sposobu dochodzenia roszczeń. Pisałem na tym forum w tym temacie. Trzeba uważać już w momencie gdy sprawa trafia do sądu aby skarżyć sprzedającego a nie firmę , która zleca usługę sprzedaży. Przykład; XXX zleca sprzedaż pilarek YYY , kupiona pilarka zepsuła się . Roszczenie musi być skierowane przeciw YYY , a nie XXX chociaż ona firmuje sprzedaż!!!!! Tyle z mojej praktyki stosowania ustawy konsumenckiej.... Nie zawsze sprawa musi trafiać do sądu, może to być częstsze w przypadku małych sklepów niż sieci handlowych . pozdrawiam Sławek
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.