Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam. Mam taką małą piłę łańcuchową i ciekaw jestem czy można dostać do niej części zamienne typu tłok, pierścień, korbowód, wał korbowy. Była bardzo długo nie używana bo nikt nie umiał jej wyregulować i ma nie stabilną pracę, wchodzi na wysokie obroty samoczynnie czasami gaśnie i brak mocy. Po odkręceniu tłumika okazało się że tłok ma dość duże luzy i częściowo obraca się wokół swojej osi wzdłużnej (mam nadzieje że wyrażenie jest zrozumiałe) a nie powinien, poprostu ma duże nieszczelności i przedmuchy ale odpala. Interesuje mnie czy ta firma SABRE istnieje i czy można dostać części zamienne ewentualnie czy da się dopasować jakieś inne części do takich dziwnych pił. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
szukaj odpowiednika w HQ jako Partner. Naprawa jednak najprawdopodobniej nieopłacalna na częściach oryginalnych ze względu na niską cenę piły sprawnej na rynku wtórnym. pozdrawiam Sławek
Aha rozumiem, czyli jak szukać to jakiś zamienników z aledrogo itp?
Jeżeli chcesz naprawiać to raczej jest to nieopłacalne ze względu na cenę nowych części, natomiast najtaniej kupisz całą używana kompletną piłę z "wystawek". Jednak musisz tutaj uważać abyś nie kupił jakiegoś złoma! Każda dołozona kupiona nowa część kieruje zakup ku granicy oplacalnosci i wtedy mozliwe ,że się oplaci kupić nową MS17, czy 18 lub jakiegoś z HQ, Makity Oleomaca ale nowego. Obejrzyj jeszcze jaki jest stan lańcucha, prowadnicy koła napędowego- to sa też pieniądze do zainwestowania! ( w nowej to masz ). No i mimo wszystko gwarancja na okreslony czas.... pozdrawiam Sławek
Po bardzo dokładnych oględzinach (rozbiórka na części pierwsze) zauważyłem że piła została zatarta (głębokie rysy na tłoku od strony wydechu i na ścianie cylindra) dodatkowo tłok ma duże wyrobienia a na cylindrze oryginalnie był chyba chrom lub coś w tym stylu i zostały po nim tylko ilości śladowe. Po za tym łożyskowanie na sworzniu tłoka ma ledwo wyczuwalny luz i na łożysku korbowód-wał korbowy też jest ledwo wyczuwalny luz Podejrzewam że pewnie skórka nie warta wyprawki Bo wątpie czy dostane cylinder do takiej piły, przynajmniej na aledrogo nie znalazłem. A może da się zrobić tulejowanie cylindra i tłok większy wstawić? Tłok ma średnicę (mierzone w miejscach nie wyrobionych) 36,50mm a zauważyłem że bardzo popularne wymiary są 37, 38mm co o tym sądzisz? Wtedy koszt cylindra odpadnie
Gdybyś mill do wymiany tylko tłok to naprawiaj.... Weź kartke i zlicz ceny brakujących elementów. cena tłoka( nawet kompletnego) to pikus w porównaniu do ceny cylindra. Dolożysz jeszcze resztę; uszczelniacze z lozyskami, komplet tnący i wejdziesz w cenę nazwijmy to dla pasjonata -hobbysty,. Cenę tej piły używanej, sprawnej, kompletnej oceniam na 100- 200zł. Szukaj raczej na giełdzie. Widzialem u handlujących używanym sprzętem ogrodniczym z Milicza o wiele lepsze pilarki w cenie ok. 250zł. pozdrawiam Slawek
Ok dziękuję za radę tak też pewnie zrobię Pozdrawiam.
Witam Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale mam taką piłę na części tzn. silnik OK, natomiast uszkodzony hamulec i szwankuje sprzęgło chętnie sprzedam w całości za ok 50 - 60 zł mój telefon 791791297, lub gg 9484923
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.